Küçük İstanbul'un güvenliği önemli

Güncelleme Tarihi:

Küçük İstanbulun güvenliği önemli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 15:02

ALMANYA’NIN Münih kentinde Türk işyerlerinin yoğunluğu nedeniyle Küçük İstanbul diye adlandırılan ana tren garı yanındaki Goethe Caddesi kentin en güvenli yerlerinin arasında geliyor.

Haberin Devamı

Ana tren garı yanında olması ve caddenin kentin en işlek alışveriş yerleri arasında gelmesi nedeniyle emniyet caddenin güvenliğine büyük önem veriyor. Emniyet yetkilileri zaman zaman caddedeki Türk işyerlerini ziyaret ederek, sorunları dinliyor. Caddenin güvenliğinden sorumlu Westend Polis Karakolu Müdürü Hans Reisbeck, semt asayiş müdürü Rudolf Stadler, Goethe Oteli ziyaret ederek, Rumen dilencilerle caddede iş bekleyen gündelikçi Bulgarlarla yaşanan şikayetleri dinlediler.

Daha etkili önlem
Goethe Otel'in sahibi Mahir Zeytinoğlu’nun daveti üzerine yapılan toplantıya Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Cumali Naz, caddenin güvenliğinden sorumlu başkomiser Albert Knobel ve bölgede üç oteli bulunan Prof. Fritz Wickenhaeuser katıldı. Mahir Zeytinoğlu polisle olan iyi diyalog sayesinde caddede polisiye olayların yaşanmadığını vurguladı. Ramazan nedeniyle semtte dilenci sayısının arttığına dikkat çeken Zeytinoğlu, “Dilenciler ve caddede iş bekleyen gündelikçi Bulgar işçiler konusunda polisin daha etkili önlemler alınmasını istiyoruz” dedi. Caddedeki Sultan Fırın ve Pastaneler zinciri sahibi Ferhat Özdemir ise, “Sadece bu caddede yıllık 100 milyon Euro üzerinde ciro yapılmaktadır. Alman ekonomisine bu kadar büyük bir katkıda bulunan bizler ne kadar ciddiye alınırsak, olası sorunlar da o kadar kolay çözüm bulur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!