Krupp yöneticisi 95 yaşına ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Krupp yöneticisi 95 yaşına ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 11:21

Dünyanın en büyük Demir-Çelik fabrikalarından olan Krupp'a yarım yüzyılı aşan bir süredir damgasını vuran Berthold Beitz, 95 yaşına ulaştı.

Haberin Devamı

Üç kızı, torunları ve torunlarının çocuklarıyla aile içinde yaş gününü kutlayan Beitz, çok ilerlemiş yaşına karşın hala dinç ve Almanya’nın en etkili kişileri arasında yer alıyor. Son Krupp, bugün Alfried Krupp von Bohlen und Halbach Vakfının başkanlığını yapıyor ve her sabah saat 09.00’da Essen’de Krupp ailesinin malikanesi Villa Hügel’deki bürosunda işinin başına geçiyor. Beitz, 26 Eylül 1913’de Vorpommern Eyaletinin Demmin kasabasında dünyaya geldi, 1953 yılından bu yana Essen’de yaşıyor ve 69 yıldır evli.
Eşiyle birlikte İkinci Dünya Savaşında çok sayıda yahudiyi Nazilerden kurtardığı bilinen Beitz’ın yıllardır başkanlığını yaptığı Alfried Krupp Vakfı, çok sayıda kültürel ve eğitim projelerine destek veriyor. Beitz, Krupp’un Thyssen ile birleşmesinin de mimarlarından sayılıyor. Thyssen- Krupp yönetimi, her ay Beitz’e şirketin durumu hakkında rapor veriyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!