Kralı büyü yaparak korumaya çalışmışlar

Güncelleme Tarihi:

Kralı büyü yaparak korumaya çalışmışlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 12:36

İngiltere’nin Kent bölgesindeki 17. Yüzyıldan kalma tarihi bir evde Kral I. James’i suikastlerden ve kötü ruhlardan korumak için zemine kazınmış “büyü işaretleri” keşfedildi.

Haberin Devamı

Geçmişte Kraliyet Hazinedar’ı Thomas Sackville’e ait olduğunu belirtilen evin ahşap zemini üzerinde yapılan testler sonucunda söz konusu işaretlerin 1606 yılında kazındığı tespit edildi.

Londra Arkeoloji Müzesi’nden uzmanlar, 1605 yılında Kral’a karşı gerçekleştirilen Barut Komplosu’nun ardından ülkede bir nevi toplumsal histeri yaşandığını ve bu tip batıl koruma yöntemlerinin yaygınlık kazandığını söyledi.

Uzmanlar Sackville’in Kral’ın kendisini evinde ziyaret edeceğini umduğunu, bu nedenle de Kral’a ayırdığı yatak odasını bu tip büyülerle korumaya aldığını tahmin ettiklerini belirtti.

BARUT KOMPLOSU

İngiltere’nin yeniden Katolik bir ülke olmasını isteyen İngiliz Katolikler 5 Kasım 1605’te Londra’daki parlamento binasını havaya uçurup Kral I. James ve diğer aristokratları öldürme girişiminde bulundu.

Robert Catesby ve Guy Fawkes öncülüğünde planlanan ve Barut Komplosu olarak anılan bu suikast girişimi başarılı olamadıysa da İngiltere halkını derinden etkiledi.

İngiltere’de bugün halen barut komplosunun başarısız olması her yıl 5 Kasım’da düzenlenen havaii fişek gösterileri ile kutlanıyor.

Barut Komplosu’nun tarihin baskıcı bir yönetime karşı düzenlenmiş ilk anarşi hareketi olduğunu düşünen bazı gruplar ise hareketin arkasındaki isim olan Guy Fawkes’ı bir isyan sembolü olarak görüyor.

Guy Fawkes maskeleri halen dünynın bir çok ülkesindeki protestolarda kullanılmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!