Kral gibi karşılama

Güncelleme Tarihi:

Kral gibi karşılama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 11:24

Taekwondo ustası Özer Güleç'in öğrencisi Faysal Sawadogo, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandıktan sonra ülkesi Burkina Faso'da çeşitli organizasyonlara katıldı. Önce Alman Büyükelçiliği'nde ve BF1 Televizyonu'nda kabul gören Faysal Sawadogo, ardından Burkina Faso Kralı Moogho-Naaba tarafından özel bir kabule mazhar oldu.

Haberin Devamı

Alman Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikte Taekwondo Özer'i temsil eden Faysal Sawadogo, büyükelçiliğe özel bir T-shirt hediye etti. Öncesinde Burkina Faso Berlin Büyükelçisi, Nürnberg'e gelerek hem Özer Güleç'i hem de vatandaşı Faysal'ı tebrik etmişti.

Kral gibi karşılama
Faysal Sawadogo, daha sonra Kral Moogho-Naaba tarafından kabul edildi. Sawadogo Alman bürokratlar ve uzun süredir kendisini takip eden Alman çalışanlarla birlikte ağırlanmanın heyecanını yaşadı.Sawadogo, Kral Moogho-Naaba'nın spor kariyerine gösterdiği ilgiyi duyduğunu ve bunun ne kadar önemli olduğunu öğrenmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Haberin Devamı

Paris 2024 Olimpiyatları'nın, kendi kariyeri, Taekwondo Özer ve Burkina Faso için önemli bir dönem olacağını belirten Sawadogo, "Bu etkinlik, kulübüm ve ülkem için gurur verici bir anı olacak" dedi. Sawadogo, Dakar, Senegal'deki 2024 Afrika Elemeleri'nde Paris Olimpiyat Oyunları vizesini almıştı. Burkina Faso bayrağını gururla taşıyacak olan Sawadogo, bu başarıyla sadece kendi ülkesini değil, tüm kıtayı temsil etme gururunu yaşıyacağını ifade etti.

Kral gibi karşılama
Sawadogo, spordaki başarılarıyla ve akademik kariyeriyle dikkat çekiyor. 22 Eylül 1996 doğumlu olan ve Özer Tekvando Okulu sporcusu olan Sawadogo, aynı zamanda Grenoble Alpes Üniversitesi'nden Ekonomi ve Yönetim alanı mezunu...

BAKMADAN GEÇME!