KÖTÜ NİYETLİLERİN OYUNUNA GELMEYELİM

Güncelleme Tarihi:

KÖTÜ NİYETLİLERİN OYUNUNA GELMEYELİM
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2007 22:59

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerce 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra, "Teröre karşı tek vücut" olmak amacıyla biraraya gelen Almanya'daki 16 Türk derneği, Türkleri şiddet oyununa gelmemeleri konusunda uyardılar. Bunun yanında Avrupa'nın dört bir yanında buluşan vatandaşlar, terörü lanetlediler.

Haberin Devamı

Essen’de yapılan toplantıda platformu kurma kararı aldıklarını dernek temsilcileri adına açıklayan Dortmund Trabzonlular Derneği Başkanı Ramazan Karabaş, "Ülkemizi ve bizleri ilgilendiren konularda tek vücut ve güçlü bir ses olabilme adına yöresel derneklerimizin birlikteliği çok önemli. Bu düşünce ile bu platformu oluşturma kararı aldık' diye konuştu.

PKK'YA KINAMA

Dernek temsilcileri PKK terörünü bir kez daha lanetlerken, PKK’lıların Köln’deki Türk işyerlerine saldırılarını kınadılar. Temsilciler, Türk gençlerini de provokasyona gelmemeleri konusunda uyararak, 'Avrupa'da yaşayan Türkler olarak, terör örgütü PKK’nın hain saldırlarına karşı tepkilerimizi yaptığımız gösteriler ve açıklamalarla dile getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz. Fakat kanlı terör örgütünün yandaşları Avrupa’da da boş durmuyorlar. Köln'de olduğu Türk işyerlerine saldırarak, bir kez daha niyetlerini açıkça ortaya koyuyorlar. Özellikle gençlerimiz burada dikkatli olmalıdırlar ve kesinlikle provokasyonlara gelmemelidirler. Alman makamlarından da şiddet yanlısı terör örgütünün yandaşları hakkında gerekenleri mutlaka yapmasını bekliyoruz' dediler.


KAYNAŞMA ÖRNEÐİ

İlk toplantılarını 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra Dortmund kentinde düzenleyerek ortak basın açıklaması yapan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Almanya’da Yaşayan Bartınlılar Derneği, Avrupa Sivaslılar Derneği, Uşaklılar Derneği, Aksaraylılar Derneği, Ankaralılar Derneği, Nevşehirliler Derneği, Balıkesirliler Derneği, Kayseriler Derneği, Dortmund Trabzonlular Derneği, Kapadokyalılar Derneği, Zonguldaklılar Derneği, Karabük Yeniceliler Derneği, Rhein Ruhr Türk Toplumu, Umut Yolu Kanserli Çocuklular Vakfı temsilcileri, Essen kentinde Bartınlılar Derneği’nin ev sahipliğinde ikinci toplantılarını yaptılar.


ALMAN BASINI TARAFLI

Alman medyasının PKK’lı teröristler için, "gerillalar", "asiler" veya "savaşçılar" gibi ifadeler kullanmasına da tepki gösteren dernek temsilcileri, 'Alman medyasının ağız birliği etmişcesine eli kanlı teröristlere bu şekilde ifadeler kullanmasında art niyet görüyoruz. Almanya’da terör listesinde yer alan PKK'lılar hakkında Alman medyasının daha duyarlı davranmasını istiyoruz' diye konuştular.


TERÖRE HAYIR

PKK terörü dün Avrupa'nın bir çok kentinde lanetlendi. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile sokaklara dökülen vatandaşlarımız "PKK terörüne son" sloganları attılar. Çok sayıda Türk'ün yaşadığı Köln'de 10 bin kişi tarihi Katedral meydanına dev Türk bayrağı açtı. Bazı kentlerde ise PKK'lılar taşkınlık yaptı.

Avrupa'da yaşayan Türkler dün çok sayıda kentte yine sokaklara dökülerek PKK terörünü kınadı. 'Şehitleri Anma ve Teröre Lanet' yürüyüşlerinde yer gök Türk bayraklarıyla donatıldı. "Kahrolsun PKK", "Teröre son" "Türk Kürt kardeştir" gibi pankartların taşındığı yürüyüşler dün gün boyu sürdü.

Tarihi Köln Katedrali'nin önünde düzenlenen mitinge getirilen Türk bayraklarına sarılı 12 şehit tabutu ile Hakkari'de PKK'ya kurban verdiğimiz şehitlerimiz anıldı. Saat 13.00'den itibaren toplanmaya başlayan göstericiler, tüm dünyaya barış mesajları gönderdiler. 10 bin kişinin katıldığı gösteride şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

PKK'YA SUÇ DUYURUSU

Organize komitesi adına yapılan konuşmalarda ise Alman medyasının PKK'lı teröristleri 'savaşçı' 'asi' veya 'gerilla' olarak tanımlaması kınandı. Almanca ve Türkçe yapılan konuşmalarda barışa vurgu yapılarak, silahla hiçbir yere varılamayacağı, Türkiye'de yaşayan 70 milyon insanın kardeş olduğu bir kez daha dile getirildi. Mitingde, Almanya'da yasaklanmasına rağmen faaliyetlerine devam eden ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik şer çalışmalarını sürdüren PKK hakkında suç duyurusunda bulunulmak üzere bir imza kampanyası başlatılarak, etkinliğe katılanlardan imza toplandı.


Kassel'de terör lanetlendi

Almanya'nın Kassel kentinde önceki gün yapılan PKK'yı kınama yürüyüşüne 2500 kişi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşten önce saat 11.30'da Merkez camisinde mevlüt okundu. Törenden sonra Phlillip Scheidemanhausen önünden başlayan yürüyüş yaklaşık 3 km sonra belediye binasının önünde son buldu.

Bölgedeki çok sayıda dernek ve kuruluşun katılıp destek verdiği yürüyüşte yaşlısından gencine çok sayıda vatandaşımız yer aldı. Yapılan konuşmalarda PKK terörünün son bulması istendi. Ellerine aldıkları Türk bayrakları ile heryeri kırmızı beyaza bürüyen Türkler "Şehitler ölmez, vatan bölenmez diye de slogan attılar".


Danimarkalı Türklerden protesto

Kopenhag'daki Parlamento Meydanı'nda düzenlenen PKK Terörünü kınama gösterisine 2 binin üzerinde Türk katıldı. Çoğunluğunu kadın ve kızların oluşturduğu göstericiler ellerinde Türk Bayraklarıyla Parlamento Meydanı'nı kırmızı beyaza bürürken, arabasının üzerine Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asan gençler de Kopenhag Caddelerinde tur attılar.

Yapılan konuşmalarda PKK terörüne lanet yağarken Danimarka'nın PKK'nın borazanı ROJ TV'yi kapatmaması protesto edildi. Türk Devleti'ne ve Ordusuna duyulan güven bir kez daha dile getirildi. Vatandaşlarımız genci yaşlısı ellerinde "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir, Türkiye Bölünmez Şehitler Ölmez, Kaharolsun PKK, Hepimiz Mehmetçiğiz" gibi pankartlar taşıdılar. İstiklal Marşı ve şehitlere saygı durduşu ile başlayan gösteri Parlamento Meydanı'ndan başlayarak Axel Tor Meydanı'na yapılan yürüyüşle son buldu. Yürüyüş sırasında marşlar çalınıp Pkk aleyhine sloganlar atıldı.


PKK'ya sert tepki

İsveç Türk Federasyonu ile İsveç Türk Gençlik Federasyonu ve İsveç Türk Kadın Federasyonu ve Göteborg’daki yerel örgütler ile çevresindeki Türk örgütleri PKK terörünü ve şiddetini lanet yağdırdılar. Göteborg merkezinde toplanan yaklaşık bin 500 Türk PKK terörünün önlenmesi için ABD ve AB’e çağrıda bulunarak PKK terörünün önlenmesinde Türkiye’nin yanında yer almasını istediler. Göteborg’ün en ünlü meydanı Gustaf Adolf Meydanı'nda toplanan Türkler, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganı atarak ortalığı inlettiler.

İsveçliler'in de ilgisini çeken gösteride dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri açıldı. Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hepbir ağızdan okunmasıyla başlayan mitingde konuşmacılar hem Türkçe hem de İsveççe konuşarak PKK terörünü kınarken, Türk ve Kürt kardeşliğine ise vurgu yaptılar.

Federasyon Başkanı Ahmet Önal, barışın yolunun terör değil, kardeşlik ve diyalog yolu olduğunu kaydederek, 'Terör hiç bir zaman kazandırmamıştır hep kaybettirmiştir. Türk tarafı şimdiye kadar hep anlayışlı davranmıştır. Savaşı hep son care olarak görmüşlerdir' dedi.

Önal, Hz. Mevlana’dan bir alıntı yaparak verdiği barış ve dostluk mesajında, 'Hz. Mevlana 800 yıl önce nerede barış var, nerede kardeşlik, sevgi var orada ben varım, nerede düşmanlık var, nerede şiddet var, savaş var orada ben yokum der. Bizde insanlık olarak toplum olarak bundan ders çıkarmalıyız'diye konuştu.

İsveç Kadın Federasyonu Başkanı Aliye Onay, İsveç Türk Gençlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Demet Çağlayan’da konuşmalarında, PKK Terörüne karşı Türklerin hem Türkiye’de hemde dünyanın her yerinde tek vucut tek yürek olması mesajını verdiler. PKK’nın tüm Kürtleri temsil etmediğinin bilincinde olunmasını da isteyen konuşmacılar, Türk- Kürt kardeşliğini bozmaya PKK’nın gücünün yetmiyeceğini söylediler.

Stockholm’deki Türklerin mitingine ilgi göstermeyen İsveç basınının Göteborg’daki PKK’ı kınayan Türk mitingine ilgi göstermesi ise dikkat çekti.Hazırlanan pankartlarda, 'Türk-Kürt hepimiz kardeşiz, PKK terörünü durdurun. AB PKK terörünü önle, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez en fazla dikkat çeken pankartlar oldu.


Deventer'de 2 bin Türk PKK'ya lanet yağdırdı

Terör örgütü PKK Hollanda’da da lanetlendi. Deventer kentinde düzenlenen gösteriye gençlerin ağırlıkta olduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Beestemarkt meydanında başlayan yürüyüşte, 'Vatan sana canım feda', 'Her Türk asker doğar', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'En büyük asker bizim asker', 'Her şey vatan için', 'Teröristle pazarlık yapılmaz', 'Teröre karşıyız', 'Barzani sabrımızı taşırma', 'Hepimiz askeriz PKK’ya yeteriz' şeklinde sloganlar atıldı.

Vatandaşlarımız gösteri sırasında ellerinde ayyıldızlı bayraklar ile birlikte, 'Türk-Kürt Kardeştir, PKK kalleştir', 'PKK=terörist', 'Uğurlar olsun şehidim', 'Terör dursun', 'Teröristlerle pazarlık yapmayız' ve 'PKK terörüne derhal son. PKK Hollanda’da derhal yasaklansın' yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.

Deventer Başkonsoloslu önüne şehitler anısına çelenk bırakılan gösteri sırasında, yapılan konuşmalarda, 'Ülkemiz bir büktün olarak teröre ve işbirlikçilerine karşı gerekli cevabı her zaman vermeye muktedirdir. Türkiye’nin asıl sorunu bölücü terör örgütü yandaşları ve onları besleyen bazı ülkelerdir. Son günlerde ülkemizde yaşanan terör sorununa tüm dünyanın ilgisiz kaldığını görüyoruz' denildi.


Birlik vurgulandı

Almanya’nın Stuttgart kentinde ise düzenlenen 'Hepimiz Mehmetçiğiz' yürüyüş ve mitinginde yaklaşık 5 bin kişi bir araya geldi. Türkiye'deki son terör olayları ve terör örgütü PKK’yı protesto amacıyla gerçekleşen gösteriyi Stuttgart ve çevresinden çok sayıda Türk dernekleri ve sivil toplum kuruluşları destekledi.

Yürüyüş için Lautenschlagerstrasse adresinde buluşan göstericiler, daha sonra miting için Kronprinz-Büchsenstrasse’ye doğru hareket ettiler. Türk bayraklarıyla çeşitli pankartlar taşıyan katılımcılar, başta ABD’nin PKK ve uluslararası teröre karşı mücadelede gösterdiği pasif tavrı eleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!