KOTA İSYANI

Güncelleme Tarihi:

KOTA İSYANI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 10:53

Mazot kaçakçılığını önlemek için, geçen yıl uygulamaya konulan ‘günde bir otobüs’ kotası, Avrupalı Türk yolcuları mağdur etmeye başladı. Kota yüzünden zor günlerin başladığını öne süren şirket temsilcileri, sorunun çözümü için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a seslenerek, bakandan konuya el atmasını istediler.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI planda yolcu taşımacılığı yapan otobüs şirketleri “günde bir otobüs” kotası yüzünden zor günler yaşamaya başladı. Mazot kaçakçılığının önüne geçmek için geçen yıl çıkarılan yasanın başta kendileri olmak üzere yolcuları da mağdur etmeye başladığını söyleyen şirket temsilcileri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan soruna çözüm getirmesini istediler.

Uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle Avrupalı Türklerin otobüse rağbet etmeye başladığını söyleyen Ulusoy Seyahat Nakliyat Avrupa Halkla İlişkiler Sorumlusu Yaşar Bayrak (59),

“Mazot kaçakçılığını önlemek için geçen yıl otobüslere konulan kota yüzünden zor günler yaşıyoruz. Bürokratik işlemler çok. Kota yüzünden günde sadece bir otobüsümüze Türkiye’den çıkış izni veriliyor. İkinci otobüsü çıkarmak için bir hafta önceden izin almak gerekiyor. Önceden bir plan yapamıyorsunuz. Yolcunun talebi hangi tarihlerde olacak onu önceden kestiremiyorsunuz. Elimizde ikinci araba konusunda Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan izin olması rağmen, yolcularla birlikte sınır kapılarında saatlerce bekletiliyoruz. Oradaki görevlileri ikna edene kadar yolcular canlarından beziyor. Aşırı sıcaklar bunaltıyor. Böyle bir kota çilesi olamaz. Otobüslere kota koyanlar, uçaklara da kota koysunlar. Bu sorun bir an önce çözülmelidir. Aksi taktirde uluslararası yolcu taşımacılığının da sonu olur” dedi.

Kota sorununun çözümü için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a seslenen Bayrak, “Bu sorunu sadece sayın bakanımız çözer. Otobüs şirketleri bu konu hakkında çok ciddi sorunlar yaşıyor. Koskoca Ulusoy şirketi mazot kaçakçılığı yapacak değil ya. Mazot kaçakçılığı yapan birkaç şirket yüzünden, ne biz ne de yolcular cezalandırılmamalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!