Kosova’da depremzedeler için anlamlı gece

Güncelleme Tarihi:

Kosova’da depremzedeler için anlamlı gece
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 11:22

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan depremde hayatlarını kaybedenler için Kosova’da anlamlı bir gece düzenledi. YEE Türk Kültür Merkezi tarafından Kosova Türkiye Ticaret Odası iş birliğiyle başlatılan ‘Umut için Sanat’ adlı bağış kampanyasının kapanış programı başkent Priştine’de gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

KOSOVALI 33 ressamın farklı tekniklerle çalıştığı 40 eserin sergilendiği bağış gecesine, başta Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, KDTP milletvekilleri, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, belediye başkanları, Kosova ile Türkiye kurum ve kuruluş temsilcileri, iş insanları, deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekipler ve kampanyaya eserleriyle katkı sunan ressamlar katıldı. Kampanyaya ilişkin açıklamada bulunan YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, şunları söyledi: “Kosova’nın dört bir yanında, depremzedelere yardım etmek ve onların acılarına bir nebze olsun merhem olmak isteyen çok sayıda Kosovalı sanatçının olduğunu biliyorduk. Dolayısıyla bu kampanyayı başlatma kararı aldık. Sanatçılarımız bu eserleri ortaya koymak için içtenlikle çalıştılar. 40 kadar eserimiz mevcut. Bizler sanatçılarımızla iş dünyamızı bir araya getirip, satın alınacak eserlerle deprem bölgesine bir bağış yapmak istedik. Başarılı bir çalışma oldu. Bu akşam da kampanyamızın finalindeyiz. Bu gece ile sevincimizi de hüznümüzü de paylaştığımızı görüyoruz. Bunu da yaşatmaya ve yaşamaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

HERKES SEFERBER OLDU
Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ise şöyle konuştu: “Bizim bugün bir araya gelmemize acı bir olay, Türkiye’deki deprem felaketi neden oldu. Ama bu acı olay aynı zamanda Kosova ile dostluğumuzun, kardeşliğimizin ne kadar derin olduğunu hepimize bir kez daha gösterdi. ‘Umut için Sanat’ etkinliğine katılan Kosovalı sanatçılar, bu eserleri satın alarak depremzedelere bağışta bulunan hayırseverler, umudun paylaşarak çoğaldığının birer canlı örneğidir. Yaşadığımız bu büyük deprem felaketinde sadece Türk milletinin kenetlendiğini görmedik, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki milletlerin de Türkiye’ye yardım için seferber olduğunu gördük. ‘Umut için Sanat’ diyerek Kosova ile aramızdaki gönül köprülerine bir yenisini daha ekledik.”

Kosova’da depremzedeler için anlamlı gece
KARŞILIK VERME ZAMANI
Kosova halkının insanlara kol kanat gelmek gibi bir geleneği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de şunları söyledi: “Bu geleneği Türkiye’nin başına gelen deprem felaketi sonrasında da gösterdik. ‘Umut için Sanat’ kampanyası ile Türkiye’deki depremzede dostlarımıza az da olsa destek olmaya çalışacağız. Bu destek, bizler için küçük ama onlar için büyük anlamlar ifade etmektedir. Kosova Güvenlik Gücü FSK arama kurtarma ekipleri ile Kosova Arama Kurtarma Derneği’nin ekipleri deprem bölgesinde hayat kurtararak ülkemizin gururu oldular. Maalesef kaybedilen hayatları geri getiremeyiz ama ülkelerimiz arasında daha da güçlenen bağlar ile acılarımızı biraz olsun hafifletebiliriz. Bu akşam bir kez daha Türk halkına yalnız olmadıkları mesajını vermek istiyoruz. Kosova’nın her vatandaşı acınızı paylaşmaktadır ve bu acıyı dindirmek için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, en karanlık günlerimizde çok sayıda Kosovalı sığınmacıya kapılarını açtı. Türkiye, Kosova’nın her zaman yanında oldu. Bizler her daim Türkiye’ye minnettar olacağız ve şimdi bize yapılan iyiliklere, depremzedelere yardım eli uzatarak karşılık verme zamanı.”
Gecede, açılış fiyatı 1000 Euro olarak belirlenen eserlerden elde edilen gelir, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği aracılığıyla açılan hesaplar üzerinden AFAD veya Kızılay’a bağışlanacak.
Kosova’da depremzedeler için anlamlı gece

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!