Kosova Başbakanı Kurti’den vizesiz seyahat bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Kosova Başbakanı Kurti’den vizesiz seyahat bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 10:37

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekili Enis Kervan’ın girişimiyle Prizren’deki Türk gençleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Prizren Belediye Meclisi salonunda düzenlenen toplantıda vizesiz seyahat konusunda bilgilendirdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Kurti, Türk asıllı liseli gençler ile bir araya geldiği toplantıda, 1 Ocak 2024 itibariyle Kosovalıların Avrupa’nın Şengen Bölgesi’ne vizesiz seyahat edeceklerini söyledi. Burada bir konuşma yapan KDTP milletvekili Enis Kervan, şunları söyledi: “Avrupa’ya vizesiz seyahat için Türk dilinde de broşürler hazırladık. Her zaman olduğu gibi yine Başbakanımız Albin Kurti desteklerini esirgemedi. Bu çok kültürlü, çok dilli ve çok etnikli bir Kosova’da Türk toplumuna gösterilen hassasiyetin bir göstergesidir. Özellikle gençlerimizle, dernek başkanlarımızla ve Prizrenimizle birlikte bu konuyu sizlerle paylaşacağız. Çünkü Avrupa yolculuğumuzun ilk adımı vize serbestisidir ve bizler de hep birlikte Kosova vatandaşları olarak bunu başaracağız. Başbakan Kurti de Schengen bölgesine geçiş prosedürleri hakkında Prizrenli Türkleri bilgilendirdi. Vize serbestisi konusunda vatandaşlarda farkındalık yaratma kampanyası çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuşan Kurti, bu sürecin zorlukla kazanıldığını söyledi:

Kosova Başbakanı Kurti’den vizesiz seyahat bilgilendirmesi

Kosova Başbakanı Kurti’den vizesiz seyahat bilgilendirmesi
UZUN VE YORUCU BİR SÜREÇ
“Bugünden itibaren, 2024 yılının Ocak ayından sadece on gün uzaktayız ve Schengen bölgesine doğru serbest dolaşım başlıyor. Her üç vatandaşından birinin gurbetçi olduğu bir ülke için vize serbestisi seyahat özgürlüğünden çok daha fazlasıdır. Vizelerin serbestleştirilmesi, öğrencilere, işletmelere ve sporculara temsil ve katılım olanağını açacak faydaların ötesinde, büyükanne ve büyükbabaların torunlarının mezuniyet törenine katılma olanağı sağlaması temel amacını taşıyor. Schengen bölgesi ülkelerini ziyaret edebilmek için biyometrik pasaporta gerek olacak. Nerede kalacağınızı, yeterli mali kanıt ve dönüş biletinin temin edilmesi zorunluluğu olacak.”
KDTP milletvekili Fidan Brina Jılta da Kosova halkının vize serbestisi konusunda uzun ve yorucu bir sürecin sonunda amacına ulaştığını söyledi. Programın sonunda Başbakan Kurti ve milletvekilleri gençlerle toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!