Korodan türkü ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Korodan türkü ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2012 16:29

DANIMARKA’nın Ishoj şehrinde müzik öğretmeni Erol Sarıkaya’nın yönetiminde faaliyet gösteren Türk Müziği Korosu bir ilke daha imza attı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar Kraliçe Margrethe’nin, bakanların huzurunda, Türk Büyükelçiliği’nde, Tivoli’de konserler veren Türk Müziği Korosu türkü gecelerine başladı.

Ishoj Müzik Okulu salonunda düzenlenen türkü gecesine çok az sayıda vatandaşımız katılmış olmasına rağmen, ileride ilginin artacağına inandıklarını söyleyen Sarıkaya “Danimarka’da maalesef Türkler çok fazla ön plana çıkamıyorlar. O nedenle bir Türk halk müziği korosu kurduk. Konserlerimizin yanı sıra simdi türkü geceleri başlatma kararı aldık. Ilk gecemizi, koromuzdaki gençlerin ailelerine yönelik düzenledik. Ama bundan böyle tüm vatandaşlarımıza açık türkü geceleri düzenleyeceğiz. Bunu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Büyük fedakarlıkta bulunan korodaki gençlere ve kendilerine destek veren ailelerine minnet borçluyuz” dedi.

Belediye destekliyor

Erol Sarıkaya, müzik okulu bünyesindeki koro için daha çok profesyonel Türk müzisyenlerle çalısmak istediklerini, okula daha çok öğretmen almak istediklerini söyledi.

Ishoj Belediye Meclisi’nin Sosyal Demokrat Üyesi Bayram Yüksel (yanda), belediye olarak Türk korosunu her zaman desteklediklerini belirterek, tüm Türklerin koroya destek vermeleri gerektiğini söyledi. Yüksel, koronun gençleri caddelerde boş dolaşmaktan, zararlı işlere karışmaktan kurtardığına dikkat çekti.

Gecede koronun yeni elemanlarından Danimarkalı sanatçı Lars Bo Kojaan’ın yönetimindeki darbuka ritim gösterisi büyük beğeni kazanırken, solistler Fatma Kulpınar, Gülşah Uysal Dinç, Ramazan Aytuğ Berber, Leylifer Arık Vural, Ali Cengiz Aydın, Makbule Sazak da türküleri ile salondakileri coşturdular.

Saz üstadı Ferhat Ugur ve okulun yeni saz öğretmeni Serkan Arık’ın solo konserleri de beğeni ile izlendi. Kraliyet Konservatuarı öğrencisi viyolonist Gamze Sarıkaya’nın eşliğinde Leylifer Arık Vural’ın okuduğu “Sustum” şiiri izleyicileri duygulandırdı.

Misafir sanatçı Teoman Oral ve Ali Polat’ın da sahne aldığı gece koronun müzikleri ve darbuka gösterisi ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!