"Köprübaşılılar"dan HORON gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Köprübaşılılardan HORON gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 12:46

Avrupa Köprübaşılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği dayanışma gecesinde Dortmund'da bir araya gelen Köprübaşılılar, saatlerce horon tepti.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Dortmund kentinde bulunan Beyaz Saray Düğün Salonu'nda düzenlenen Köprübaşılılar Dayanışma Gecesi'ne Avrupa'nın dört bir tarafından akın eden Trabzon Köprübaşılılar, saatlerce pistte horon tepti. Köprübaşılılar Dayanışma Gecesi'ne yaklaşık beşyüz Köprübaşılı katıldı. Geceye telefon ile bağlanan Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Rıza Hacıefendioğlu, hemşehrilerini selamlayarak ilçedeki gelişmeleri aktardı.

İlçelerine yatırım yapacaklar
Bu yıl ikincisi düzenlenen Köprübaşılılar Dayanışma Gecesi'nin açılış konuşmasını yapan Avrupa Köprübaşılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Anaç, Avrupa'da yaşayan Köprübaşılılar'ı tek bir çatı altında toplamak için yola çıktıklarını söyledi. Üyeleri ve hemşehrileri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek istediklerini ifade eden Başkan Ahmet Anaç,

''Avrupa'da yaşayan Köprübaşılılar olarak kültürümüzü bu gurbet ellerde yaşatmak ve çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Bu yönde bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Gelecek dönemde ilçemize yapacağımız yatırımlar ile kalıcı eserler bıracağız. Eğitimi olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Bu amaçla gençlerimize eğitim bursları sağlayacağız'' diye konuştu.

Gecenin eğlence bölümünde ise Karadeniz'in mahalli sanatçıları sahne aldı. Sanatçılar İsmet Cinal, Muhammet Yakupoğlu, Adem Ekiz ve Temel Başkan'ın seslendirdiği türküler ile Köprübaşılılar saatlerce horon tepti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!