Kopenhag'a yelken açtılar

Güncelleme Tarihi:

Kopenhaga yelken açtılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 16:36

Küresel ısınmaya karşı ciddi önlemler alınması için iki yelkenli ile Flensburg'dan yola çıkan üniversiteliler tek gram karbondioksit harcamadan Dünya İklim Zirvesi'nin yapıldığı Kopenhag'a gidecekler.

Haberin Devamı

DANİMARKA'da dün başlayan Dünya İklim Zirvesi'nde dikkatleri küresel ısınmaya çekmek için, başını üniversite öğrencisi Can Altunel'in çektiği 40 üniversiteli Almanya'nın Flensburg kentinden iki yelkenli ile Kopenhag'a doğru yola çıktı. "Zuversicht" ve "Hansine" isimli iki yelkenli ile tek gram karbondioksit harcamadan Kopenhag'a gitmek için Flensburg'dan demir alan yelkenlideki öğrencileri yolcu etme törenine Flensburg Belediye Başkanı Klaus Tscheuschner ve Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Olav Hohmeyer da katıldı.

Eylemlere katılacaklar
Flensburg Üniversitesi'nde enerji ve çevre bilimleri okuyan Can Altunel, hedeflerinin küresel ısınmanın dünyanın geleceğini tehdit eden bir tehlike olduğuna dikkat çekmek olduğunu belirterek, “Sera gazı karbondioksitin salımı azaltılmazsa, dünya ciddi bir felaket ile karşı karşıya kalır. Zirveden bu konuda önemli adımlar bekliyoruz” dedi. 10-11 Aralık'ta Kopenhag'da olacaklarını belirten Can Altunel, "yelkenlilere "Tek Dünya. Tek Gelecek" dövizleri de astılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!