Konvoyla NPD merkezine gidecekler

Güncelleme Tarihi:

Konvoyla NPD merkezine gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 16:13

TBB, 10 Aralık Cumartesı günü başta aşırı sağcı NPD genel merkezi olmak üzere Federal İçişleri Bakanlığı ve Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın önünde konvoylu protesto eylemi yapacak.


Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu TBB, Almanya'yı sarsan aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı NSU'nun üyelerinin sekizi Türk, biri Yunanlı ve bir de polis memuru 10 kişinin öldürülmesini oluşturacakları araba konvoyu ile protesto edecek.

Konvoy ile Berlin Kreuzberg'den hareket edilerek, önce Federal İçişleri Bakanlığı'na, ardından Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın Berlin'deki birimine oradan da aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti NPD'nin Köpenick semtindeki genel merkezine gidilecek.

Sorumlu korna çalınacak
TBB Yürütme Kurulu üyesi Alişan Genç, önceki gün yaptıkları haftalık toplantıda araba konvoyu ile protesto eylemi yapma kararı aldıklarını belirterek,

“Aşırı sağ terörün yıllarca örgütlenmesine, büyümesine, filiz salmasına, ardından da seri cinayetler işlemesine, banka soymasına ve bomba patlatmasına göz yumanlar, onları bu eylemleri için motive eden, görmezden gelen ve ihmali bulunan kurumların önüne gidip burada kornalar çalacağız. Aşırı sağcı teröristlere zemin hazırlayan NPD'nin Berlin'deki merkezinin önüne gidip partiyi yerinde protesto edeceğiz. Terör merkezi haline gelen partinin kapatılması için çağrı yapacağız” dedi.

TBB, planladığı araba konvoylu eylemeni 10 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!