Konsolostan yazarlara davet

Güncelleme Tarihi:

Konsolostan yazarlara davet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 10:10

66. düzenlenen Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı devam ediyor. 348 metrekare alanda kurulu, toplamda 200 yayınevinin yaklaşık 3 bine yakın kitabının yer aldığı Türkiye ulusal standı, yabancı yayınevleri temsilcilerinin ilgisini çekiyor. Cumartesi ve Pazar günü ise ulusal stand, kitap tutkunlarını ağırlayacak.

Haberin Devamı

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de, Frankfurt Kitap Fuarı’na katılan yayıncı, bakanlık yetkilileri ve yazarlar onuruna rezidansında yemek verdi.

Davete katılanlarla arasında Hürriyet Yazar Doğan Hızlan, Yazar Onur Öymen, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Eğitim Araçları ve Yayımlar Grup Başkanı Ercan Şen, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, ile Basın ve Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün’ün de aralarında oldukları konuklar katıldı.

Konsolostan yazarlara davet


Daha önce görev yaptığı Viyana’da daha farklı sanat ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiğini kaydeden Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, “Frankfurt bir fuar, finans kenti. Dolasıyla iki yılda çok farklı, çok büyük fuarlar oldu. Türkiye’nin önemli şirketleri bu fuarlara katıldı. Yayıncılarımızın, çok değerli yazarlarımızın katılımıyla Türkiye olarak gurur duyuyoruz. Hoş geldiniz” diye konuştu.

Basın ve Yayın Birliği Genel Başkanı Münir Üstün, Başkonsolos Ekici’ye Martin Lings’in ‘Kuran Hat ve Tezbihinden Partıltılar’ adlı eserini, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal de Ergun Çağatay’ın “Türkçe Konuşanlar, Orta Asya’dan Balkanlar’a 200 yıllık kültür” adlı kitabını hediye ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!