Komşu terörü

Güncelleme Tarihi:

Komşu terörü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 11:01

ALMANYA'da komşu teröründen bıkan Trabzonlu Sağlam Ailesi, oturduğu köyden taşınıyor. Sait Sağlam "Dayanacak gücümüz kalmadı" derken, çocuğu Eda'nın sınıfı öğretmenleriyle evin önüne gelip "Eda senden ayrılmak istemiyoruz" dediler.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Limburg kenti yakınlarınaki 100 hanelik Runkel-Schadeck köyünde yaşayan iki Türk ailesinden Sağlam ailesi komşu terörüne isyan ederek köyü terkediyor. Evlerinin kapısına astıkları pankarta "Bu köyde istenmiyoruz. Bu yüzden okullar tatile girince taşınacağız" yazan Sağlam ailesi dört çocuğuyla birlikte Mannheim'a taşınacak. Eda(10), Eren(8), Elif(6) ve üç haftalık Ebru adında dört çocuğu olan Trabzonlu Sait Sağlam "Son üç yıldan beri yaşadıklarımızdan bezdik. Artık dayanacak gücümüz kalmadı, 2007 yılında evimiz yanmıştı. O zaman tatilde olduğumuz için canımıza birşey olmamıştı. Şimdi ise artık başımıza bir şey gelir diye korkuyoruz" dedi.

Sağlam "2003'te köhne olan bu evi 50 bin Euro'ya bu binayı satın aldım. Masraf edip, çoğunluğunu da kendim yaparak binayı elden geçirdim. Hemen iki ay sonra 20 Nisan 2007'de tatilde iken yandı. Yangının nedeni henüz belirsiz. Sigorta ile mahkeme halen devam ediyor. Evin yanmasından bir ay sonra belediye bana bir mektup yazarak evimi belediyenin satın almak istediğini bildirdi. Ben de istedi. Bende binayı tamir edip oturacağımı söyleyip teklifi reddettim. 2008'de tekrar elde geçirmeye başladım. Bunun üzerine iki yanımdaki Alman komşular kaçak yapıldığını öne sürüp şikayet edince imar dairesi görevlileri kontrola geldi" diye konuştu.

"Getirdiğim mimar komşular benim her iki yandan tapuda kayıtlı yol hakkımı çiğnediklerini söyledi" diyen Sağlam, bununüzerine kendisinin de onları şikayet ettiğini belirtti. O zamandan beri Alman komşular tarafından terör estirildiğini öne süren Sağlam, gördükleri yerde kendilerinin köyden gitmelerini ima eden iğneleyici sözler söylediklerini bildirdi. Bunlar devam ederken bu kez inşaat izni veren İmad Dairesi'nin tekrar plan istediğini de manalı bulan Sağlam "Amaçları binayı satıp buralardan gideyim ama ben binayı satmayacağım, Mannheim'a taşınacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!