Komische Oper çocuklara açıldı

Güncelleme Tarihi:

Komische Oper çocuklara açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 14:31

BERLİN’de tarihi Unter den Linden Caddesi üzerinde yer alan Komische Oper, şimdi de kapılarını çocuklara açıyor.

Haberin Devamı

1892’de Metropol Tiyatrosu olarak kurulan opera binası, 1947’de Fransız devriminde halk için opera anlamına gelen ‘Opera Comique’den yola çıkarak ‘Komische Oper’ adıyla yeniden kuruldu.

Geçen yıl kapılarını kentte yaşayan yaklaşık 250 bine yakın Türkiye kökenliye açan Komische Oper, seyirci koltuklarının arkasına monte edilen ekranda opera metinlerini Türkçe alt yazılı sunmaya başladı. Şimdi de Türk kökenli çocuklardan oluşan bir koro kurma kararı alan opera, ilk adımını önceki gün gerçekleştirdi.

Yaşları 6 ile 12 arasında değişen 50’nin üzerinde çocuk, koroya girmek için başvuruda bulundu. Elemelerin ilk bölümü ise önceki gün opera binasında yapıldı. Önce şiir okuyan çocuklardan, daha sonra kendi bildikleri bir çocuk şarkısını seslendirip duydukları sesleri geri vermeleri istendi. Her bir çocuk için yaklaşık 15 dakika süren elemeler sonrası veliler davet edilerek çocuklarının koroya alınıp alınmadığı bildirildi.

Ali Baba ve Kırk Haramiler
‘Türkçe Opera Bunu Başarır’ sloganıyla geçen yıl ağustos ayından bu yana kentte yaşayan Türklere yönelik çalışmalar yürüten Komische Oper, ekim ayında Türkçe-Almanca iki dilde bir gösteri sahneleyecek. Berlinli Taner Akyol’un bestelediği ve rejisör Çetin İpekkaya’nın yöneteceği ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’ adlı müzikal, ekim ayı sonunda prömiyerini gerçekleştirecek.

Komische Oper bünyesinde kurulacak olan çocuk korosu ise ilk kez bu gösteride sahne alacak. Koroya seçilen çocuklar ise bu ay içinde çalışmalarına başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!