Köln ana tren garında bomba ihbarı!

Güncelleme Tarihi:

Köln ana tren garında bomba ihbarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2023 10:45

Başta Fransa olmak üzere Avrupa kentlerinde yapılan asılsız bomba ihbarlarından biri de 30 Ekim Pazartesi günü Köln’de yapıldı.

Haberin Devamı

AKŞAM saat 18.00 sıralarında Köln ana tren garının 6/7 numaralı yolcu reyonlarına bırakılan sahipsiz valiz, Köln Polisi’ni harekete geçirdi. Bölge güvenlik çemberi altına alınırken, 6/7 numaralı hatta gelecek tüm trenler başka hatlara yönlendirildi. Bomba imha ekiplerinin yaklaşık bir saatte etkisiz hale getirdiği şüpheli paketin ardından Köln ana tren garı normal çalışmalarına devam etti. Şüpheli paket nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, iş çıkış saatine denk gelen olay yüzünden belirtilen hatta seyahat eden yolcular evlerine gecikmeyle ulaştılar.

BİRÇOK YER TEHDİT EDİLMİŞTİ
Almanya’da geçen hafta da asılsız çok sayıda bomba ihbarı yapılmıştı. Koalisyonun büyük ortağı SPD Genel Merkezi Willy Brandt Evi ile özel televizyon kanalı RTL’ye ihbar mektupları gönderilmişti. Ayrıca başkent Berlin’deki tren istasyonuna da e-posta ile tehdit içerikle mesajlar, Thüringen eyaletine bağlı Weimar kentindeki Thüringen Anteni ve Radyo Top 40 radyolarının bulunduğu binaya bomba ihbar mektubu gönderilmişti. Mainz şehrinde yer alan kamu yayıncısı ZDF televizyon kanalına ve farklı şehirlerdeki en az 7 okula da asılsız bomba ihbarı yapılmıştı. Alman Demir Yolları (DB), Hamas imzalı bomba tehdidine rağmen seyahat etmek isteyenlerin tedirginlik yaşamalarına gerek olmadığını açıklamıştı. Almanya’da asılsız bomba ihbarı yapan kişiler, kamu huzurunu bozmaktan 3 yıla kadar hapis veya para cezası ile karşı karşıya kalıyor.

Köln ana tren garında bomba ihbarı

Köln ana tren garında bomba ihbarı

Köln ana tren garında bomba ihbarı

BAKMADAN GEÇME!