Kokpit kapısı sıkışınca

Güncelleme Tarihi:

Kokpit kapısı sıkışınca
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 11:51

ABD’de Las Vegas’a gitmek üzere Minneapolis’ten havalanan Delta Havayılları’na ait yolcu uçağı daha önce görülmemiş bir nedenle acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Tuvalete giden kaptan pilot kokpite geri dönmek istediğine kapının sıkışmış olduğunu fark etti. Tüm çabalara rağmen kapıyı açmayı bir türlü başaramayan pilot, kokpitteki yardımcı pilottan uçağı tek başına indirmesini istemek zorunda kaldı.

Kaptan pilotun kabindeki yolculara yaşanan talihsizliği bizzat anlatmasının ardından Las Vegas’taki Mccarran Uluslararası Havalimanı’na durumu bildiren yardımcı pilot, kule görevlilerinin de desteğiyle 168 yolcu taşıyan uçağı başarıyla indirdi.

Ancak yardımcı pilot uçağın taksi kontrollerini kullanmayı bilmediği için uçak yanaşması gereken kapıya havalimanı araçları tarafından çekilerek götürüldü.

ABC News’e konuşan yolcular yaşananların “oldukça çılgınca ama bir o kadar da heyecanlı” olduğunu söyledi.

Yolculardan Jane Dougherty “2.5 saatlik uçuşun ortalarında uçağın ön kısmında bazı konuşmalar yaşanmaya başladı. Kaptan pilotun orada olduğunu görüyorduk. Olay anlaşıldıktan sonra bir panik yaşanmadı ancak bir karmaşa ortamı vardı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!