Kohl'e duvar hatırası

Güncelleme Tarihi:

Kohle duvar hatırası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2011 18:34

Almanya'da Berlin Duvarı'nın inşaasının 50. yılı vesilesi ile eski Başbakan Helmut Kohl'e (CDU) sınır duvarından bir parçanın hediye edileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Salı günü Kohl'ün Ludwigshafen'daki evine teslim edilecek duvar parçasının 3,6 metre yüksekliğinde ve 2,7 ton ağırlığında olacağı kaydedildi. Duvar parçasının Kohl'ün evinin bahçesine yerleştirileceğini bildiren Axel Springer AG yetkilileri, teslimatı Bild Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kai Diekmann'ın gerçekleştireceğini duyurdu.

Tören esnasında Ludwigshagfen Anakent Belediye Başkanı Eva Lohse'nin (CDU) yanı sıra Kohl'ün gittiği ilk ve ortaokuldan 100 öğrencinin yer alacağı bildirildi. İki Almanya'nın tek devlet olarak bütünleşmesinde büyük rol oynayan 81 yaşındaki Kohl, "Birleşmenin Şansölyesi" olarak tanımlanıyor.

Berlin Duvarı’nın yapımına 13 Ağustos 1961 tarihinde başlanmış, bu duvar iki Almanya’nın birleşmesinden sonra 1989 yılında yıkılmıştı. 1989 yılına kadar duvarı geçmeye çalışan en az 136 kişinin eski Doğu Alman askerleri tarafından vurulduğu tahmin ediliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!