Koch´un koltuğuna Derya oturacak

Güncelleme Tarihi:

Koch´un koltuğuna Derya oturacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2006 00:00

Almanya´nın Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch, Almanya Türk Vatandaşları Konseyi´nin girişimiyle 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında başbakanlık koltuğunu bir günlüğüne Derya Şaşmaz´a emanet edecek. Türk kızı, \"Türk kültürüyle de uyum sağlanabileceğini göstermek istiyorum\" dedi.

Haberin Devamı

Almanya´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch´un koltuğunu bir günlüğüne devralacak Türk kızı Derya Şaşmaz´ı heyecan sardı.

Almanya Türk Vatandaşları Konseyi´nin (RTS) girişimleriyle, 25 Nisan günü saat 9.30´dan 19.00´a kadar Başbakan Koch´un koltuğunu devralacak Derya Şaşmaz, Koch´un bu kabulle gençlere ve entegrasyona verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Şaşmaz, \"Amacım bir günlük de olsa devralacağım başbakanlık koltuğunda Türk kültürünün içinde büyümekle de Almanya´ya uyum sağlanabildiğini göstermek\" dedi.

Teşekkür mektubu

Eyalet Başbakanı Roland Koch´a kendisini tanıtan bir teşekkür mektubu yazan Türk kızı, mektubunda eğitimine büyük önem verdiğini ve üniversiteye giderek başarılı bir pedagog olmak ve gelecek nesilleri eğitmek istediği söyledi. Dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan başarılı öğrenci politikayla da ilgilendiğini belirtti.

Eğitim sevgisini Ehringshausen ve civarındaki okullarda Türkçe Anadili öğretmeni olan babası Mehmet Şaşmaz´dan aldığını söyleyen 17 yaşındaki Derya Şaşmaz Wetzlar´da Theodor Heuss Meslek Lisesi´nde 11. sınıfa eğitim görüyor. Derya´nın okul arkadaşları olan Cem Gündüz (16), Hilal Yalçın (16), Merve Memiş (15) ve Eda Ertuğrul (15), \"Derya biz Türk çocuklarını en iyi şekilde temsil edecektir. Bunun için çok sevinçli ve gururluyuz\" dediler.

Sembolik değil

Almanya Türk Vatandaşları Konseyi (RTS) Başkanı Dr. Yaşar Bilgin´in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde koltuğunu 17 yaşındaki Türk kızı Derya Şaşmaz´ı bırakacak Hessen Başbakanı Roland Koch´un bunu sadece sembolik olarak yapmadığını söyledi. Koch´un Almanya´da yaşayan Türker´in her zaman yanında olduğunu vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

\"Başbakan Koch salı günü sadece makamında düzenlenecek sembolik törenle 23 Nisan´ı bitirmeyecek. Gün boyu 23 Nisan etkinliklerine katılarak, dünyanın örnek aldığı çocuk bayramının ne kadar önemli olduğu mesajını verecek. Başbakan 23 Nisan´ın anlam ve önemini çok iyi biliyor.

Türkler´in ve diğer göçmen grupların Almanya´ya uyumu için her türlü girişimi yapan Koch, 23 Nisan etkinliklerine bu denli yoğun katılarak ´Ayrım yapmaksızın başarının yanındayım´ sözünü yerine getirecek\" dedi.

Koch´un uyum sağlamış ve başarılı göçmen gençlere her zaman destek verdiğini söyleyen Dr. Yaşar Bilgin, geçmiş yıllarda da koltuğunu Türk öğrencilere bırakarak örnek davranış sergilediğini belirtti.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!