Koch hükümeti sınıfta kaldı

Güncelleme Tarihi:

Koch hükümeti sınıfta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2009 11:10

Hessen Eyaleti seçimlerinde milletvekili adayı Mürvet Öztürk'e destek için Herborn'daki yeni yıl resepsiyonuna katılan Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir "Koch hükümeti sınıfta kaldı. Koch'un göçmenler politikasındaki suskunluğu geçicidir. Sandıklar açıldıktan sonra eski Koch tekrar dönecektir" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde 18 Ocak Pazar günü yapılacak parlamento seçimlerinde partisi Yeşiller'in Türk kökenli adayı Mürvet Öztürk'e destek vermek amacıyla Herborn'a gelen Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, "Koch hükümeti sınıfta kaldı" dedi.

Yeşiller Partisi'nin yeni yıl resepsiyonuna katılan Cem Özdemir, CDU Başkanı ve Hessen Eyaleti Başbakan Adayı Roland Koch'un göçmenlere yönelik suskunluğunun geçici olduğunu belirtirken "Koch'un göçmenler politikasında suskunluğu geçicidir. Huylu huyundan vazgeçmez. Seçim günü sandıklar açıldıktan sonra eski Koch tekrar dönecektir. Yani 18 Ocak saat 18.00'de Koch'un yabancılar politikası üzerindeki suskunluğu da sona erecektir" diye konuştu.

Satın alma gücü artmalı

Almanya'nın yurt dışındaki enerji kaynaklarına olan bağımlılığının azaltılmasını isteyen Özdemir "Yıllar önce söylediğimiz konuları şimdi diğer partiler gündemine alıyor. Hessen Eyaleti son dokuz yılda yenilenebilir enerji teknolojisiniden uzak, yabancı kökenli insanlara yürüttüğü ayırımcı politikasıyla sınıfta kalmıştır. Ekonomik kriz nedeniyle vergilerin azaltılması değil, vergi ödemeyenlerin satın alma gücünün artırılması gerekir. Ayrıca ekonomik kriz nedeniyle iklimin korunması konusu ön planda tutulmalıdır" dedi.

Mutlaka oyunuzu kullanın

Hessen Eyaleti'nde tekrarlanacak seçimde Yeşiller'in oylarını artıracağını da belirten Cem Özdemir şu açıklamayı yaptı: "Parlamentodaki göçmen kökenli milletvekili sayısının artması, bir çok gelişimi de beraberinde getirecektir. İçimizden birisi olan Mürvet Öztürk ve Yeşiller'i destekleyelim. Almanya'da pekçok vatandaşımız oy gücünün farkında değil ve sandığa gitmiyor. Bu kişileri motive edip oylarını kullanmaya teşvik etmeliyiz, gerekirse oylarını nasıl kullanacaklarını öğretmeliyiz."

Kadın erkek eşitliğini savunuyoruz

Yeşiller Partisi'den 9.sırada aday olan Mürvet Östürk ise "Biz Yeşiller Partisi olarak sözde değil özde eşitliği savunuyoruz. Kadın erkek eşitliğini savunan ve hayata geçiren partiyiz. Fosil enerjiden uzak, yenilenebilir enerjiyi savunan partiyiz. Ayrıca Almanya tarihinde bir ilki gerçekleştirip Cem Özdemir'i partinin eş başkanlığına getirerek göçmenlere verdiği değeri gösteren tek partiyiz" diye konuştu.

Hürriyet'e ziyaret

Dün Hürriyet Gazetesini ziyaret eden Mürvet Öztürk, Hürriyet Gazetesi Avrupa Yayın koordinatörü Halit Çelikbudak'a seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk, ilk kez bir Türk kökenli bayan milletvekili olarak Hessen Parlamentosu'na girmeyi başardığını vurgularken "Tekrar parlamentoya gireceğimi umuyorum" derken herkese "Oy kullanın" çağrısı yaptı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!