Kocalar: Yerel seçim için mücadele edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Kocalar: Yerel seçim için mücadele edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 11:46

Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Hürriyet'in Köln Bürosu'nu ziyaretinde Türkleri yerel seçim hakkı konusunda mücadeleye davet etti.

Haberin Devamı

Almanya'nın Duisburg kentinde ülkenin ilk ve tek Türk kökenli belediye başkanı olarak görev yapan Erkan Kocalar, Hürriyet'in Köln Bürosu'nu ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 500 bin nüfuslu Duisburg'da 80 bin Türk'ün yaşadığını belirten Kocalar, göçmenlerin yerli toplumla kaynaşmasına yönelik bir dizi çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Özellikle siyasi katılım konusunda göçmenler arasında bilinçlenme gözlemlendiğini ifade eden Kocalar, on yıl önce belediye meclisinde hiç göçmenin bulunmamasına karşın bugün 8 üyenin bulunmasının sevindirici olduğunu vurguladı. NRW Eyaleti'nde göçmenlerin kamuda daha fazla temsil edilmesinin önünün açıldığını hatırlatan Kocalar, "Ancak hükümetin bu konuda aldığı karar yetmez. belediyelerin de kendilerini göçmenleri istihdam edecek şekilde düzenlemeleri gerekir. Bu konuda göçmen derneklerin belediyelerle işbirliğine geçmeleri ve taleplerde bulunmaları gerekir" dedi.

GÖÇMEN ÖRGÜTLERİ BİRLİKTE ÇALIŞMALI
Hemşeri derneklerini önemsediğini söyleyen Kocalar, "Ama bu dernekler sadece Türkiye'deki memlekete yönelik çalışma yapmamalılar. Yaşadığı kentin sorunlarına da eğilmeliler. Özellikle kamuda göçmen istihdamının artırılması için kendilerine görev düşüyor" diye konuştu. Erkan Kocalar, yerel seçim hakkının önemine de işaret ederek, tüm göçmen örgütlerinin bu hakkın alınmasına yönelik çalışmalar yapması gerektiğini söyledi. Erkan Kocalar, Hürriyet'in NRW ve Avrupa'ya yönelik yayınları hakkında da güncel bilgiler aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!