Kocaeli gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 11:29

Kocaeli, Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvası'nda 160 sporcuya ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkan Vekili Murat Uzar, turnuvanın Türkiye'de ilk kez yapılacağını belirterek, şampiyonanın Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından yarışma listesine alındığını söyledi.

Turnuvanın yıllardır gerçekleştirilmek istenilen bir proje olduğunu anımsatan Uzar, turnuvadaki müsabakalara Kocaeli halkının yoğun ilgi göstereceğine inandığını kaydetti.

“Turnuvaya katılacak sporcuların 15 yaş altı grubu olması nedeniyle halkımıza bu sporu sevdirmeyi hedefliyoruz” diyen Uzar, organizasyonun festival havasında geçmesi için çalışma yaptıklarını anlattı.

Uzar, Türkiye'ye gelecek 8 ülkenin sporcu ve yöneticilerine maçların yanı sıra, Türk kültürünün de tanıtılacağını dile getirerek, turnuvaya her kafileden ortalama 20 sporcu ve yöneticinin katılacağını bildirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'nun yaklaşık 1 aydır turnuva için bakımda olduğunu hatırlatan Uzar, çalışmalar sonucunda salonun buz tutmaya başladığını söyledi.
Uzar, buz hokeyi için bu tür salonlara ihtiyaç duyulduğunu anlatarak, “Bu salonların olduğu il sayısının ivedilikle artırılması gerekiyor. Federasyon olarak, salonu bulunan il sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili çalışma başlattık. Özellikle salonu olan illerin etkin şekilde kullanılması yönünde çabalarımız var” dedi.

“Kocaeli, buz sporlarının altyapısı konumunda”

“Kocaeli, buz sporlarında Türkiye'nin altyapısı konumunda” diyen Uzar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ilde ciddi bir sporcu potansiyelinin oluştuğunu vurguladı.
Kocaeli'nin buz pateni ve buz hokeyi branşında iyi bir konumda yer aldığını dile getiren Uzar, il takımlarının her yıl Türkiye şampiyonlarında çeşitli dereceler elde ettiğini söyledi.
Uzar, salon sayılarının sporcularına etki ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Arzu ediyoruz ki Kocaeli'de birden fazla takımla birlikte rekabet olsun. Bu ortam İzmir'e, İstanbul'a ve diğer illere yayılsın, böylece spordaki sporcu sayısı artsın. Sayının artmasıyla federasyon vasıtasıyla kategoriler oluşturulacak, buna bağlı olarak da geniş kitlelerin katılımı sağlanmış olacak. Sporun gelişmesinde ailelerin de katkıları var. Sporun gelişmesi için küçük yaşlardaki çocukların veliler tarafından salonlara getirilmesi gerekiyor. Bu turnuva buz hokeyinin ülkemizde tanıtılması için ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Halkımız turnuva boyunca milli takımımızı yalnız bırakmasınlar. Buz hokeyinin izlenmesi de çok keyifli.”

“Grup şampiyonu olarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz”

Turnuva'daki mücadeleler sonucunda grubu lider tamamlamak istediklerini vurgulayan Uzar, en iyi dereceleri elde etmek istediklerini bildirdi.
Uzar, buz hokeyine küçük yaşlarda başlanılmasının yararlı olacağını göstermek istediklerini ifade ederek, televizyonlarda izlenilen maçlarda ciddi güç gerektiren bir spor olarak görüldüğünü ama 15 yaş altı çocukların da buz hokeyi yapabildiğini göstereceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!