Koalisyonda ‘emisyon’ sancısı

Güncelleme Tarihi:

Koalisyonda ‘emisyon’ sancısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2023 11:05

Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang, FDP’li Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’i trafikte karbondioksit emisyonunun azaltılması için somut adım atmamakla suçladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, FDP ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetinin küçük ortakları arasında yaşanan sürtüşmeler, krize dönüşmeye başladı. Enerji krizinin yaşandığı bir dönemde Yeşiller’in ağırlığını koyması üzerine SPD’li Başbakan Olaf Scholz’un da desteğiyle faaliyetteki son 3 nükleer santralın 15 Nisan’da kapatılmasına karar verildi. Bu konuda ters düşen FDP ile Yeşiller arasında şimdi de iklim politikası yüzünden sorun yaşanmaya başladı. Almanya’nın, Paris Sözleşmesi’nde öngörülen sera gazı emisyonunun kademeli olarak sıfırlanması hedefinden hâlâ çok uzak olmasına tepki gösteren Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang, FDP’li Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’i suçladı. Lang, “16 yıl boyunca sürdürülen hatalı iklim ve enerji politikasının yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşının etkisi yüzünden iklim korunması hedefinden uzaklaşılmıştır” diyerek dolaylı bir biçimde Merkel hükümeti ortakları SPD ile FDP’yi de suçladı. Lang, “Federal Ulaştırma Bakanı Wissing, trafikte karbondioksit emisyonunun azaltılması için şimdiye kadar somut bir adım atmadı. Alman Demir Yolları’na yatırımın artırılması ve makam araçlarıyla ile ilgili yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi için daha fazla zaman kaybedilmemeli” dedi.

Haberin Devamı

‘HEDEFTEN UZAKLAŞILDI’
Agora Enerji Dönüşümü Düşünce Kuruluşu’nun verilerine göre, 2022 yılında Almanya’da karbondioksit salınımı 761 milyon tona ulaştı. Agora Almanya Temsilcisi Simon Müller, “Yaşanan enerji tedirginliği ve güvenliği nedeniyle 2022 yılında iklimin korunması hedefinden uzaklaşılmıştır. Sera gazı emisyonunun 2030 yılında 1990 yılına göre yüzde 65 azaltılması hedefine bu gidişle ulaşmak mümkün değildir. Daha katı önlemler alınmalıdır” diyerek uyarıda bulundu.

BAKMADAN GEÇME!