Klitschko kardeşler "beş" ledi

Güncelleme Tarihi:

Klitschko kardeşler  beş ledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 16:52

Herkesin merakla sonucunu beklediği Klitschko ile David Haye arasındaki boks maçını puanla Wiladimir Klitschko kazandı. Böylece bütün ağır sıklet boks kemerleri (WBO, IBF, IBO, WBC ve WBA) Klitscho kardeşlerin eline geçti.

Haberin Devamı

Bütün dünyadaki boks severlerin heyecanla sonucunu beklediği Haye ile Wiladimir Klitschko arasındaki boks maçını Ukraynalı kazandı.

Demir Yumruk Wladimir Klitschko, WBA ağır sıklet şampiyonu İngiliz David Haye’i (117:109, 118:108 ve 116:110) üç sayı hakeminden aldığı puanlarla açık farkla mağlup etti. Bazı boks otoriteleri ise maç sonrası iki boksör arasındaki farkın puanlardaki kadar olamadığı yönünde görüş bildirdiler.

Sonuçta Witali ve Wladimir Klitscho kardeşler dünyanın en önemli beş ağır sıklet federasyonunun (Wiladimir, WBO, IBF, IBO, WBA, Witali WBC) kemerlerini de ele geçirmiş oldular. Yoğun yağış altında 10 bini İngiltere’den gelen Haye taraftarı toplam 45 bin kişi önünde yapılan maç İngiliz boksörün 10 dakika ringe geç çıkmasıyla sorunlu başladı.

BEKLENEN OLMADI
Maç öncesi David Haye “Mike Tyson gibi dövüşeceğim” derken, Klitschko “Kanlı ve korkunç bir intikam” olacak sözleri gerçekleşmedi. Haye üç ve dördüncü rauntlar ile son rauntta etkili gözükürken Klitschko maçın büyük bölümünde atak olan ve üstün görünen taraftı. Orta hakem Klitschko’ya rakibini sarılmalarda yukarıdan bastırdığı için ihtar verirken, İngiliz boksörü de ufak sarılmalarda kendini dizlerinin üzerine bıraktığı için bir kez saydı.

Her ne kadar iki boksörde üst düzey mücadele göstermelerine rağmen kalite olarak istenilen seviyeye ulaşamadılar. Bu arada Klitschko’nun avukatlarının İngiliz boksörü büyük kardeş Vitali ile maç yapması için ikna etmeye çalıştıkları da maç sonrasında konuşuluyordu.

HAYE AYAK BİLEĞİMDEN SAKATTIM
Karşılaşma sonrası seyirciler bu iki boksörün ilk defa birbirleriyle tokalaşmasına tanık oldu. Klitschko “Benimle dövüşmek istedi. İyi bir maç çıkardı. Ama sonunda o da kaybettiğini kabul etmek zorunda kaldı” dedi. Buna karşılık David Haye ise “Antrenmanlarda sağ ayak bileğimi burktum.

Üzerine tam basamıyordum. Beni engelledi. Sağ elimdeki sakatlıktan dolayı da istediğim sertlikte yumruklar atamadım. Orta hakem de pek doğru kararlar vermedi” sözlerini sarf etti. David Haye’in şortunda ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağıyla, Jamaika bayrakları dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!