Klitschko çifte unvanını korudu

Güncelleme Tarihi:

Klitschko çifte unvanını korudu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 11:25

Ukraynalı boksör Wladimir Klitschko, Amerikalı rakibi Tony Thompson'u 11. rauntta nakavt ederek Enternasyonal Boks Federasyonu(IBF) ve Dünya Boks Organizasyonu (WBO) Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanını korudu.

Haberin Devamı

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

UKRAYNALI ağır sıklet boks şampiyonu Wladimir Klitschko, Amerikalı rakibi Tony Thompson'u 11. rauntta nakavt ederek İBF ve WBO Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanını korudu.

Kısa adı IBF olan Enternasyonal Boks Federasyonu ile Dünya Boks Organizasyonu WBO Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Klitschko, Hamburg Color Linie Arena'yı tıklım tıklım dolduran 12 bin kişi önünde rakibini 11. raundun 55. saniyesinde üst üste vurduğu sağ kroşelerle yere serdi.

Karşılaşmayı kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten 32 yaşındaki Wladimir Klitschko,"Thompson beklediğiimden daha iyi çıktı. İlk başta iyiydi. Son rauntlarda ise ringte o kadar hızlı değildi. Maça çok iyi hazırlanmıştım. Rakibimin 10 raunttada iki kez yere düşmüştü. 11. rauntta gardını düşürüp sağ kroşe ile yere düşürdüm. Ünvanımı koruduğum için çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

Kendisini sert yumruk attığı için "Dr. Hammer" (Çekiç yumrukların doktoru) lakabı verilen Klitschko, WBO, WBA ve WBC Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonları ilede dövüşmk isteğini açıkladı. Profesyonel boks yaşamında ringe çıktığı 54 boks mücadelesinde sadece üç kez yenilen Klitschko, galip geldiği 49 maçın 44'ünü nakavtla kazandı.

VİTALİ " WLADİMİR ÇOK İYİYDİ"

Wladimir Klitschko'nun kendisi gibi boksör olan kardeşi Vitali ise şunları söyledi:" Wladi, iyi çalıştı. Maça çok iyi konsentre olmuştu. Başlarda çok iyi gözüken rakibinin ilk hatasını affetmeyip maçı kazanmasını bildi". Klitschko karşısında unvan maçına çıkan 2005 İBF Ağır Sıklet Boks Şampiyonu 36 yaşındaki Tony Thomson ise 19'unu nakavtla kazandığı profesyonel boks yaşamındaki 33. maçta 2. yenilgisini aldı. Wladimir Klitschko şimdi ise İBF unvanını korumak için Rus boksör Aleander Powetkin ile döüşecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!