Klinik başkanı hükümeti suçladı: Kararsızlık skandal bir siyasi durum

Güncelleme Tarihi:

Klinik başkanı hükümeti suçladı: Kararsızlık skandal bir siyasi durum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2020 15:15

Almanya’da geliştirilen BionTech aşısına başka ülkelerde izin verilip aşıya başlanırken, Almanya’nın aşı izni beklemesi sağlık uzmanları tarafından sert eleştirilere hedef oldu. Münih’teki Kalp Merkezi kliniği Başkanı Dr. Rüdiger Lange, Başbakan Merkel ve Sağlık Bakanı Spahn’ı gecikmeden sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

ALMANYA Kalp Merkezi Başkanı Dr. Rüdiger Lange, “Üstelik de Almanya bekliyor. BioNtech aşısı bizim vergi paralarımızla Almanya’da geliştirilmiş olmasına rağmen. Hükümetin kararsızlığı skandal bir siyasi durum” dedi. Başbakan Angela Merkel’in gecikmeden dolaylı sorumlu olduğunu söyleyen Dr. Lange, “Ben Başbakandan böyle tehlikeli bulaşıcı bir hastalığa karşı acil izin için baskı yapmasını beklerdim. Ama Başbakan Avrupa’yla birlikte çözüm bekliyor. BioNTech aşısıyla ilgili araştırma sonuçları ciddi ‘New England Journal of Medicine’ dergisinde yayınlandı. Bu sonuçlara göre aşı oldukça güvenli. EMA’yı beklemekle daha fazla bilgi edinemez” diye konuştu.

VİROLOG SAVUNDU
Tanınmış Alman Virolog Alexander Kekule ise hükümetin tavrını savundu. Kekule, İngiltere’nin aralık ayı sonu AB’den ayrılacağını, bu nedenle kendi başına hareket ettiğini söyledi. Almanya Sağlık Bakanı Jens Saphn da ulusal çözüm yerine Avrupa çapında çözümü beklemelerini savundu. “Bazıları AB’nin önemini savunurken, aşı da ulusal kartı çıkarıyor” diye eleştirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!