KKTC’nin 28. kuruluş yıldönümü Londra’da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

KKTC’nin 28. kuruluş yıldönümü Londra’da kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 20:35

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 28. kuruluş yıl dönümü Londra’da kutlandı.

Haberin Devamı

KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ve eşi Sevhal Köprülü’nün ev sahipliğinde Hyatt Regency Otel’de verilen resepsiyona, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyona ayrıca kısa bir süre önce kariyerine son verdiğini açıklayan ünlü İngiliz boksör David Haye de geldi.

KKTC Londra Temsilcisi Köprülü resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Egemenliğimizin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 28’inci kuruluş yıldönümünü yaşamanın haklı gururu, mutluluğu ve coşkusu içerisindeyiz. Büyük fedakarlıklarla kurulan KKTC’nin daha da yücelmesi, güçlenmesi ve uluslararası camiada yer almak için her türlü platformda mücadele etmeye hazırız" dedi.

Kıbrıs Türk tarafının adada kalıcı bir çözümden yana olduğunu belirten ve bu nedenle müzakere sürecinin devam ettiğini söyleyen Kemal Köprülü, "Yakın zamanda kapsamlı bir çözüm hedefimiz olmasına rağmen, Rum liderlerinin müzakerelerdeki olumsuz, isteksiz tutumu şüphesiz çözümün önündeki en büyük engeldir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!