Kız kardeşi PKK için savaşırken ölmüş,

Güncelleme Tarihi:

Kız kardeşi PKK için savaşırken ölmüş,
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 10:55

İngiltere’de aralarında eski başbakan Tony Blair’ın evinin de bulunduğu bir dizi hedefe terör saldırısı düzenlemeyi planladığı gerekçesi ile yargılanan 26 yaşındaki Türk asıllı İngiltere vatandaşı Erol İncedal’ın kız kardeşinin PKK için savaşırken hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kısmen basına kapalı olarak görülen davada İncedal’ın 1988 yılında Türkiye’de doğduğu ve henüz bir yaşındayken annesi ve erkek kardeşi ile birlikte İngiltere’ye göç ettiği açıklandı.

İngiltere Merkezi Ceza Mahkemesi Old Bailey’de görülen davada İncedal’ın babasının Türkiye’de komünist bir partiye üye olduğu ve genç yaşta hayatını kaybettiği belirtilirken, erkek kardeşinin de İngiltere’ye geldikten sonra bir süre akıl hastanesinde tedavi gördüğü açıklandı.

Tutuklanmadan önce South Bank Üniversitesi’nde hukuk ve muhasebe eğitimi aldığı belirtilen İncedal’ın davranış problemleri nedeniyle eğitim gördüğü ilkokuldan atıldığı ve ortaokulda da benzer problemler yaşadığı belirtildi.

İncedal’ın henüz 12 yaşındayken hırsızlık teşebbüsü nedeniyle hüküm giydiği ancak bir yıl sonra İslam dinine ilgi duymaya başladığı ve Tableeghi Cemaati isimli harekete katıldığı açıklandı. Terör şüphelisinin cemaat ile birlikte ABD, Bangladeş ve Yunanistan’a gittiği de iddia edildi.

ABU HAMZA’NIN OĞULLARI İLE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEKMİŞ

Mahkemede, 17 yaşındayken Kadeejah Baluch isimli kadınla evlenen ve onunla birlikte Unity Court semtindeki bir apartman dairesinde yaşamaya başlayan İncedal’ın maddi sıkıntılar yaşadığı ve bu nedenle silahlı soygun yapmayı planladığı da açıklandı.

Savcılık, İncedal’ın evinde yapılan aramalarda postanelere yönelik soygun planları ile ilgili notlara ulaşıldığını ve şüphelinin bu soygunları radikal imam Abu Hamza’nın oğulları ile birlikte gerçekleştirmeyi planladığı iddia edildi.

İncedal’ın soygun planlarından arkadaş olduğu Abu Hamza’nın oğulları Hamza, Sufyan ve Yaasir’e bahsetmediği belirtildi.

İncedal savunmasında “soygun planları” olarak tanımlanan belgelerin ders notlarının bir parçası olduğunu iddia etti.

BİR ÇOK EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ YAŞAMIŞ

İncedal’ın son yıllarda karısı dışında bir çok kadınla ilişki yaşadığı ve ilişkiye girdiği kadınlardan birinin de karısı Baluch’un abisinin eşi olduğu belirtildi.

Umman’da kredi kartı yolsuzluğu nedeni ile hapis yatan ve geçmişte cinayet işlediğine de inanılan eniştesinin bu ilişkiyi öğrenmesinin ardından büyük paniğe kapılan İncedal’ın “Eniştesinin kendisine yapabileceği şeylerden çok korktuğu” iddia edildi.

İNGİLTERE’DE TERÖR İSLAMA AYKIRI

Mahkemede siyasi görüşleri ile ilgili soruları da yanıtlayan İncedal, batılı güçlerin Irak ve Afganistan’a müdehale etmesini kabul edilemez bulduğunu ve Suriye’de Esad’a karşı savaşan güçleri desteklediğini söyledi.

Ancak İncedal, İngiltere’de yapılacak hiç bir terör eylemine destek vermediğini ve bu tip eylemlerin İslam dinine aykırı olduğunu düşündüğünü belirtti.

Bir yıl önce tutuklanan ve eşyaları arasında bomba yapımı ile ilgili bir belge de ele geçirilen İncedal, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyor.

Dava devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!