Kitaplar okurlarıyla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kitaplar okurlarıyla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 14:38

Frankfurt'ta devam eden Kitap Fuarı bugün kapılarını halka açıyor. Yarın sona erecek olan fuarda Türkiye'den katılan 50 kadar yayınevi güncel eserleri tanıtıyorlar. Fuarda büyük ilgi gören Türk stantlarında gün boyunca değişik etkinlikler yapılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde devam eden dünyanın en büyük kitap ve yayıncılık fuarı Frankfurter Buchmesse, kapılarını bugün okurlara açıyor. Üç gün boyunca yayıncılar, yazar ve araştırmacılar tarafından gezilen fuarda kitapseverler bugün ve yarın yeni yayınları inceleme, yazarların düzenleyecekleri okumalara katılma şansı elde edecekler.
Arjantin'in konuk ülke olarak yer aldığı fuarda bugün Türk yayıncı, kurum ve kuruluşlarının bulunduğu 3 ve 5 numaralı holde çeşitli etkinlikler yapılacak.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
İlk etkinlik saat 09.00'da 3 numaralı holde çoçuklara yönelik yayın ve oyuncakların sergilendiği K389 numaralı stantta gerçekleştirilecek. Asuman Ustaoğlu ve Gönül Tütün'ün İstanbul Ticaret Odası (İTO) desteğiyle hazırladıkları Tarihi Eyüp Oyuncakları başlıklı etkinlikte Osmanlı dönemine ait oyuncaklar sergilenecek.

KISA ÖYKÜLER TARTIŞILACAK
İkinci etkinlik ise Türk edebiyatıyla ilgili olarak düzenleniyor. Nalan Barbarosoğlu'nun saat 12.30'dan itibaren 5 numaralı holde C874 standında yönettiği panelde Ahmet Büke, Ayşegül Çelik, Ömer Faruk Dönmez, Türk edebiyatında kısa öykülerin durumu ve gelişimi konularında görüşlerini aktaracaklar.
Saat 14.00'de ise yine aynı yerde Feridun Zaimoğlu ve Sezer Duru çeviri ve yayıncılık konusunda konuşacaklar.
Günün son etkinliğinde ise aynı stantta saat 16.00'da İstanbul anlatılacak. Fahri Aral'ın yöneteceği podyumda Roni Margulies, Mıgırdiç Margosyan, Ari Çokana, Süleyman Faruk Göncüoğlu ve Mine Söğüt oturacaklar. Fuar pazar günü saat 17.30'da kapanacak. Gelecek yıl yine Ekim ayında bu kez İzlanda'nın konukluğunda açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!