Kitabı Arnavutça yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Kitabı Arnavutça yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 17:47

Dıişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun "Stratejik derinlik - Türkiye’nin Uluslararası Konumu" Makedonya;da "Logos" yayınevi tarafından Arnavutça olarak yayımlandı.

Haberin Devamı

"Stratejik Derinlik" kitabının arnavutça versiyonunun tanıtımı için Prof. Dr. Teuta Arifi, Prof Dr. Blerim Reka ve kitabın redaktörü Prof. Dr. Ali Payaziti’nin de katılımı ile 28 Ocak Cuma günü Çifte Hamam galerisinde bir toplantı düzenlenecek. Logos yayınevinden yapılan açıklamada kitabın Türk dış politikasının değerlendirilmesi açısından son derece önemli bir eser olduğu belirtilerek, okuyucuların ilgisini çekeceği bildirildi. Ahmet Davutoğlu "Stratejik Derinlik" kitabında soğuk savaş öncesi ve sonrası dünyadaki uluslararası sistemi inceliyor ve Türkiye’nin konumunu değerlendiriyor.

Bu arada Türkçe’den Arnavutça’ya çok sayıda kitabın çevirisini yaparak yayımlayan Logos Yayınevi tarafından düzenlenen "Logos Haftası" kültür etkinlikleri programı da yarın başlıyor. Program çerçevesinde Mevlana Celaleddin Rumi’nin altı ciltlik Mesnevi’sinin Arnavutça çevirisi ile Yusuf Hamzaoğlu’nun Türkçe olarak yayınlanan üç ciltlik "Balkan Türklüğü" kitaplarının tanıtımları da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!