Kış kapıya dayandı

Güncelleme Tarihi:

Kış kapıya dayandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 10:30

Avrupa'da bugünden itibaren kış kendini daha fazla hissettirmeye başlayacak. Hafta sonu Almanya ve Avusturya'nın bir çok bölgesinde kar yağışının beklendiğini belirten uzmanlar, sürücüleri dikkatli araç kullanmaları ve yollarda buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Fransa, Hollanda ve Belçika hafta sonunda yağmurlu.

Haberin Devamı

ALMANYA bugünden itibaren soğuk ve karlı havanın etkisine giriyor. Almanya'nın kuzeyinden başlayıp güneyine doğru ilerleyen yağışlı havalar etkisini arttırarak sağanak yağmurlara ve kar yağışlarına dönüşecek. Hayatı olumsuz etkileyecek olan hava koşulları nedeniyle uyarılarda bulunan uzmanlar Almanya'nın kuzeyinde fırtınaya dikkat uyarısında da bulundular.

Kar yağacak uyarısı

Alman Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre bugün Almanya'nın bir çok bölgesinde sağanak yağmur ve kar yağması bekleniyor. Uzmanlar özellikle sürücüleri hazırlıksız yola çıkmamaları ve trafikte araçlarını dikkatli kullanmaları konusunda uyarıyor. Gün içinde hava sıcaklıkları 2 ile 9 derece arasında değişecek. Cumartesi günü de kar yağışlarının devam edeceğinin bildirildiği açıklamada rüzgarların etkisini biraz kaybedeceği, kar yağışının etkisini arttırarak tipiye dönüşebileceği bildirildi. Yollarda buzlanma yaşanmasına karşı da gerekli önlemler alınmaya çalışılıyor. Haftasonu sıcaklık değerleri -3 ile 3 derece arasında olacak.

Öte yandan Avusturya da hafta sonunda beyaza bürünecek. Uzmanlar şiddetli rüzgarın yanı sıra Avusturya'nın kuzeyindeki Alpler'de kar seviyesinin bir metreye ulaşacağını, başkent Viyana'nın da pazartesi günü kar yağışından etkileneceğini belirttiler. Fransa, Hollanda ve Belçika'da kar yağışı beklenmezken şiddetli rüzgar ve yağmurun bu ülkelerde etkisini hissettirmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!