Kırmızıya "Özel davet"

Güncelleme Tarihi:

Kırmızıya Özel davet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2013 16:08

Berlinale, en az filmleri kadar kırmızı halı şovuylada görülmeye değer. Kırmızı halının büyüsünekapılıp ünlüleri görmek isteyen hayranlar ve herkare için birbiriyle yarışan paparaziler de festivalinen renkli görüntüleri arasında.

Haberin Devamı

63’üncü Berlin Film Festivali Berlinale’nin bu yılki kırmızı halı geçidinin en çok ilgi gören isimleri Jane Fonda, Eva Padberg, Nadine Wartmuth, Jüri başkanı Çin’li yönetmen Wong Kar Wai, jüri üyesi Tim Robbins, ünlü yönetmen Tom Tykwer, Alman oyuncu İris Berben, Sibel Kekilli, Jessica Schwarz ve Almanların efsane yönetmeni Wim Wenders ile Mario Adorf oldu.

Gala için hazırlıklar festivalin kalbi sayılan Potstdamer meydanında günler önce tamamlandı. Magazin fotoğrafçıları ve hayranlar en iyi yeri alabilmek için soğuğa aldırış etmeden saatler önce kırmızı halının her iki yanındaki yerlerini aldı. Ve saatler 18.00’i gösterdiğinde kırmızı halının ilk ziyaretçisini taşıyan limuzin gözüktü.

İLK FLAŞLAR PATLIYOR
İlk flaşlar ev sahibi olarak misafirlerini tek tek kapıda karşılayan Berlinale Direktörü Dieter Kosslick için patladı.

Kosslick’in gelmesiyle artık özel misafirler de galaya giriş yapmaya başladı. Davetlilerin ne kadar ünlü bir isim olduğunu ise kırmızı halının çevresindeki hayranların çığlıkları ve patlayan flaşlardan anlamak mümkün. Ancak magazin fotoğrafçıları bile zaman zaman birbirlerine, gelen misafirin kim olduğunu soruyor.

ÖZEL DAVETLİ KEKİLLİ
Tam 9 yıl önce Fatih Akın’ın ‘Duvara Karşı’ filmiyle oyunculuğa adım atan Sibel Kekilli yıllar sonra galanın özel davetlisi olarak kırmızı halıda gözüktü. Flaşlar sade ama zarif siyah kıyafetiyle pozlar veren Kekili’nin üzerinde dakikalarca patlıyor.

Kekilli, kendisiyle paralel kırmızı halıya giriş yapan eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ve film yapımcısı eşi Minu Barati ile selamlaşıyor. Model Eva Padberg ve oyuncu arkadaşı Nadine Wartmuth da galaya birlikte gelen ünlü isimler arasında yer aldı. Siyah elbise tercih eden ikili de dakikalarca poz verdi.

JANE FONDA FARKI
Kırmızı halıda davetli sayısı yoğunlaştıkça, hızlı bir yarış başlıyor. Ünlü yönetmen ve yapımcı Wim Wenders, ünlü oyuncu Mario Adorf, Jessica Schwarz limuzinlerden ardı ardına iniyor. Ancak kırmızı halıda flaşlar şüphesiz en çok Jane Fonda için patladı. Fonda, yaklaşık 20 dakika kırmızı halıda bir sağa bir sola dönerek, magazincilere poz verdi.

Ünlü Alman oyuncu İris Berben ve erkek arkadaşı Heiko Kiesow ise en çok ilgi çeken ikililerden oldu. Berben’in kravatlı gece kıyafeti, farklılığıyla dikkat çekti. Galanın son misafirleri ise jüri üyeleri ve galanın açılış filminin oyuncuları oldu. Jüri Başkanı ve aynı zamanda açılış filmi ‘The Grandmaster’in yönetmeni Wong Kar Wai, Çinli hayranlarının alkışları arasında limuzinden indi.

SİYASETÇİLERE İLGİ YOK
Festivalin özel davetlileri arasında her gün medyada gözüken ünlü siyasetçiler, bakanlar, milletvekilleri de yer aldı. Ancak, galada bir iki isim dışında siyasetçilere pek ilgi yoktu.

Federal Savunma Bakanı Thomas De Maizire, SPD Meclis Grup Başkanı Frank-Walter Steinmeier, Tarım Bakanı Ilse Aigner, sessiz sedasız galaya giriş yaptı. Siyasetçiler arasında ise eşiyle birlikte galaya giren Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Philipp Rössler, fotoğrafçıların ilgisini çeken ender siyasetçilerden oldu.

Femenler yine gösteri yaptı
Tüm dünyada çıplak gösterileriyle tanına Femen üyeleri de kadınların sünnet edilmesine karşı protesto gösterisi yaptı. Femen üyeleri karga tulumba dışarı atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!