‘Kırmızı ışıkta ben geçseydim, birden fazla...’

Güncelleme Tarihi:

‘Kırmızı ışıkta ben geçseydim, birden fazla...’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 10:17

Geçen hafta Almanya’nın Köln kenti Lindenthal bölgesinde yaya geçidinde otomobilin çarptığı bir kişi hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, polis ise çevrede oturanlardan ve görgü tanıklarından yardım istiyor.

Haberin Devamı

KAZAYI yapan Türkiye kökenli kadın sürücü T.A., o an yaşananları şöyle anlattı: “12 Mayıs Perşembe günü sabah aracımla işe gidiyordum. Achener Caddesi’nde sonradan Ukraynalı olduğunu öğrendiğim 43 yaşlarındaki kadın tramvaydan indi, kırmızı ışık ihlaliyle yola, önüme fırladı. Ani şokla tabii ki aracımın frenine bastım. Kırmızı ışıkta geçen ben olsaydım, bir yayaya değil birden fazla kişiye çarpmam gerekirdi. Görgü tanıkları zaten olay anında şahitlik yaptılar. Ama yine de olay anını görenler polise yardımcı olmak için lütfen bilgi versinler.”
T.A’nın yapılan testlerde alkol ve yabancı madde kullanmadığı görülürken, polis, kaza anında sürücünün cep telefonu görüşmesi yapıp yapmadığını ya da müzik çalar kullanıp kullanmadığını araştırmak için cep telefonuna el koymuştu. Hürriyet gazetesinin edindiği bilgiye göre emniyet yetkililerinin yaptığı araştırma sonucunda kaza anında sürücünün telefonunu kullanmadığı ve müzik dinlemediği ortaya çıktı. Kazayı görenlerin doğru ifade vermeleri durumunda olay aydınlığa kavuşacak.

‘Kırmızı ışıkta ben geçseydim, birden fazla...’

BAKMADAN GEÇME!