Kiralık mı değil mi?

Güncelleme Tarihi:

Kiralık mı değil mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2010 12:14

Düsseldorf'ta terzi atölyesi açmak kiralık bir yer bulan İhsan Çiftçi'ye emlak ofisinden "tutuldu" yanıtı verildi. Ancak dükkan aylardır boş. Emlak ofisi 'tüm dükkanları kiraya verdik' derken mal sahibi ise hala boş dükkanların olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Düsseldorf'ta terzi atölyesi için uygun dükkan bulan Kahramanmaraşlı İhsan Çiftçi'ye (40) emlak bürosu "tutuldu" cevabı verdi. Dükkanda aylardır kiralık tabelasının da asılı olduğunu belirten Çiftçi "Ne zaman önünde geçsem boş doruyor. Üzerinde de kiralık tabelası asılı. Yedi yıllık iş tecrübem var. Münster Caddesi çok işlek bir yer. Burada çok iyi iş yapıp kirasını aksatmadan ödeyebilirim. Yabancı olduğum için bana kiralanmadı diye düşünüyorum. Bir yetkili telefonda kiralık yer kalmadığını söyledi. Bu çevrede araştırma yaptım, buradaki dükkanlar 3 senedir boşmuş. Hala da kiralık levhası asılı duruyor" diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak görüşünü aldığımız GCM - Gebäude- und Centermanagement GmbH adlı bina yönetim şirketi Hürriyet'e yaptığı açıklamada Münster Center alışveriş merkezinde kiralık bir dükkan olmadığını söyledi. Alışveriş merkezinin emlak işleri ile ilgilenen Theo Kiwitt, “Bir kişinin, uyruğundan dolayı şirketimiz tarafından ayrımcılığa maruz kalması söz konusu olamaz.Halihazırda bir Türk market ve bir anahtarcı dükkanı bulunuyor. O şahsın bahsettiği dükkan çoktandır kiraya verildi. Ancak açılacak mağaza birkaç ay gecikmeli olarak faaliyete geçecek. Ayrıca şu anda Münster Center'de kiralık hiçbir dükkan yok” diye konuştu.

Münster Center'in asıl sahibi olan DIC Deutsche Immobilien Chancen AG & Co. KgaA şirketi ise alışveriş merkezinde herhangi kiralık bir dükkan olup olmadığı sorusu üzerine, mevcutta kiralık alanlarının bulunduğunu, ancak açılacak mağaza veya dükkanın kiraya verilmeden önce merkeze uygun olup olmadığının araştırdıklarını ve bunun için kiralamak isteyen şahıslardan bir faaliyet taslağı talep ettiklerini açıkladı. Görüşünü aldığımız şirket sorumlusu Markus Grütz, “Diğer kiracıların işlerini olumsuz etkilemeyecek ve merkeze artı getirecek projeleri desteklemek istiyoruz ve bu şekilde Münster Center'in cazibesini korumaya çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!