Kimseyi ihmal edemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Kimseyi ihmal edemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 12:03

HAMBURG Eğitim Senatörü Ties Rabe (SPD), Hamburg ve çevresi Türk Toplumu (TGH) salonunda "Senatör yanınızda " sloganı altında gerçekleşen toplantıda her öğrenciye fırsat eşitliği vermek için çabaladıklarını kaydetti. Toplantıyı eyalet milletvekili Kazım Abacı (SPD) yönetti. TGH Başkanı Hüseyin Yılmaz ve çok sayıda eğitimci ve veli toplantıyı izledi.

Haberin Devamı

Eğitim kalitesi yükselecek
Rabe, "PİSA eğitim araştırmalarında Hamburg'daki eğitim kalitesi ortalarda seyrediyor. Elbette hepimizin isteği öğrencilerimizin başarılı olma sıdır. Politikacılar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler hep birlikte çocuklarımızın başarı çizelgesini yükseltmek için görüşlerimizi biriktirip en iyisini yapmak istiyoruz. Temel amacımız kökenden, aenne ve babasının gelir durumundan ve statüsünden bağımsız her öğrenciye fırsat eşitliği yaratmaktır. Hiç bir öğrenciyi ihmal etme, yok sayma lüksümüz yok, olamaz " dedi.

Kendisinin de öğretmen olduğunu ve Senatör olmadan önce öğretmen lik yaptığını anlatan Rabe, tam gün okullarının sayısını artırmanın eğitim kalitesini de yükselteceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!