Kimse akıl sır erdiremiyor

Güncelleme Tarihi:

Kimse akıl sır erdiremiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 15:56

Siirt’te yaşayan Toprak ailesinin oturduğuevdeki eşyalar 4 ayda yaklaşık 300 defa alev aldı.Esrarengiz yangınların nedeni çözülemiyor.

Haberin Devamı

ZEKİ Toprak, ramazan ayının son 10 gününde eşyaların yanmaya başladığını belirtti

. O günden sonra kullandıkları eşyaların sürekli yandığını anlatan Toprak, şunları söyledi:

Taşındık, yİne yandı
“Bu olay nedeniyle evimi Cizre’ye götürdüm. Eşyalarımız orada da yandı. Irak’tan hoca getirdim ancak bir yararı olmadı. Tekrar Siirt’e geri geldik. Burada başka bir eve taşındık. Orada da eşyalarımız yandı. Başka bir eve taşındık, orada da yandı. Bu güne kadar 4 ev değiştirdik. Artık kimse bize ev vermek istemiyor. Şimdi babamın evine sığındık. Buzdolabının içi yanıyor, eşyalarımız yanıyor. Bu güne kadar evimizde 300’den fazla yangın çıktı. Bunlardan dördünü itfaiyenin yardımıyla söndürdük. Bizim olduğumuz vakitte eşyalar yanmıyor. Ancak çıktığımız an eşyalar yanmaya başlıyor. Psikolojimiz bozuldu.”

Vali: Fizik ötesi bir olay
SİİRT Valisi Ahmet Aydın, ailenin durumunu öğrendikten sonra kendilerini hocalarla birlikte ziyaret ettiğini söyledi. Vali Aydın, şöyle konuştu: “Evine gittiğimde baktığımda bir sürü battaniye ve yatakların yandığını gördüm. Gerçekten fizik ötesi bir olay, anlam veremedik. İzah edemediğimiz bir nokta var.” Rektör:

Bilimsel araştırıyoruz
SİİRT Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da olayın çok yönlü araştırılması gerektiğini belirterek,

“Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çeşitli bilim dallarından akademisyenleri görevlendirmek suretiyle konunun bilimsel yönünü araştırmak üzere harekete geçmiş bulunmaktadırlar” dedi.

Müftü: Cinler de olabilir
MÜFTÜ Faruk Arvas ise kendilerine de intikal eden olayın mahiyetini tam olarak bilmediklerini kaydederek, şöyle dedi:

“İnancımıza göre, cin diye bir varlığın olduğundan haberdarız. Etrafına fayda sağlayan olduğu gibi zarar verenin de olduğunu görmekteyiz. Bu hadiseyi gerçekleştirenler onlar mı değil mi bilemeyiz ancak bunun onlar tarafından yapılmış olabileceğini aileye aktardım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!