Kimlik göstermeyince başı belaya girdi

Güncelleme Tarihi:

Kimlik göstermeyince başı belaya girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 19:31

Almanya'da konfeksiyon mağazası işleten Yılmaz İbiş mağazaya gelip kimlik soran polislere itiraz edince gözaltına alındı. İbiş "tartıklandık" derken polis, "polise mukavemetten ve kamu düzenini bozmaktan dava açılacak" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Dortmund kentinin merkezinde konfeksiyon mağazası işleten Balıkesirli Yılmaz İbiş (44), mağazaya gelen polislerin kimliklerini görmesine itiraz ettiği için tartaklandığını söyledi. Polisin kız arkadaşını, çalışanlarını ve kendini biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikten sonra karakola götürdüğünü belirten Yılmaz İbiş, kelepçe ile mağazanın önünde bekletilerek, komşularına karşı da mahçup duruma düşürüldüğünü ifade etti.

POLİS: DAVA AÇILACAK
Dortmund Polis, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Rutin kimlik sorgusuna karşı gelen söz konusu kişi ve dükkanda bulunan diğer şahısların polis memurlarına sözlü tacizde bulunmaları sonrası polis memurları göz yaşartıcı sprey kullanmak zorunda kaldı. Olay yerinde bulunan bayan, polis memurlarına ayakkabı atması ile polis memurları savunmaya geçti. Arbede sırasında kullanılan göz yaşartıcı spreyin etkisiyle bir polis memuru da hafif yaralandı. 44 yaşındaki işletme sahibi ve kız arkadaşı geçici olarak gözaltına alındı. Böylece şahısların kimliği de belirlenmiş oldu. Şehir merkezindeki karakolda yapılan soruşturma sonrası şahıslar serbest bırakıldı. İşletme sahibi ve kız arkadaşı hakkında polise mukavemetten ve kamu düzenini bozmaktan dava açılacak."

ANLAM VEREMEDİM
Yaşadıklarına anlam veremediğini belirten İbiş ise "Mağazama gelen polise kimlik göstermeye mecbur olmadığımı söyledim. Takviye polis geldi. Mağazada müşteri olduğu için polislere dışarıda görüşmeyi teklif ettim. Bana, çalışanlarıma ve kız arkadaşıma da biber gazı sıktılar. Beni yerde sürükleyerek dükkanın dışına çıkardılar. Yerde koluma kelepçe takarak polis aracına bindirdiler. Büyük korku yaşadık. Bizden niye kimlik istendi bilmiyoruz. Niye bizi komşu esnafa ve müşterilere rezil ettiler, anlam veremiyorum. Polislerin yaka paça bizi sürüklemesi sonucunda sırtımızda ve boynumuzda darp izleri oluştu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!