Kılıçdaroğlu düğmeye Bochum'da basacak

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu düğmeye Bochumda basacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 20:53

Almanya’nın Bochum kentindebugün düzenlenecek ‘Avrupa’yaGöçün 50. Yılında Emek Şenliğietkinliğe katılacak olan Kılıçdaroğlu,partisinin seçim kampanyasını başlatacak.

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Türkiye’de 12 Haziran’da yapılacak genel seçim kampanyasını bir ilke imza atarak Almanya’da başlatacak. Bochum’da bugün CHP ve DİSK Gönüllüleri tarafından organize edilen, Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) de destek verdiği Avrupalı Türkleri kucaklamayı hedefleyen ‘Avrupa’da Göçün 50. Yılında Emek Şenliği’ adlı etkinlikle birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa çıkarmasını gerçekleştirecek.

Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, İtalya ve İngiltere’de yaşamakta olan CHP Avrupa Gönüllüleri ile DİSK Avrupa Gönüllüleri, bugün saat 17.00’de RuhrCongress Zentrum’da bir araya gelecek. Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi konuşmacı olarak katılacak.

AKKİRAZ VE ÇANDAR DA KATILIYOR
Sebahat Akkiraz ve Tolga Çandar’ın da sahneye çıkacağı şenlikle ilgi bilgi veren CHP ve DİSK Gönüllüleri Komitesi sözcüsü Turabi Yıldız, şöyle dedi:

“Türkiye’de yapılacak genel seçimler öncesi CHP’nin Avrupa’daki insanlarımıza gelmesi, hatta seçim startını buradan veriyor olması bizler için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Türkiye’nin en saygın sendikal örgütlenmesi olan DİSK’in bu etkinlikte CHP ile yanımızda olması çağdaş, aydınlık, insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir Türkiye özlemimizi daha da güçlendirmektedir. Demokrasi, insan hakları, özgürlük ve insan hakları savunucusu, yoksulların, ezilenlerin işçilerin, emekçilerin haklarını korumak iktidara yürüyen Türkiye’nin umudu Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupalı vatandaşlarımızla buluşacak olması bizleri heyecanlandırıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!