Kıbrıs Rum kesiminde 1 Ekim kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Rum kesiminde 1 Ekim kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 11:42

Kıbrıs Rum kesiminde düzenlenen sözde ”bağımsızlık günü” kutlaması için Rum tarafında bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Beglidis, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’ın güvenliğini sağlayabileceğini” ileri sürdü.

Haberin Devamı

Rum radyosunun haberine göre, Beglidis, törenden sonra yaptığı açıklamada, ülkesinin Rum tarafıyla tam bir işbirliği içerisinde olduğunu ifade etti. Doğalgaz ve petrol aramalarına ilişkin gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini belirten Beglidis, ”Yunanistan ulusal güvenliği, genel anlamda ’Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güvenliğini sağlayabilir” dedi.

Töreni izleyen Rusya’nın güney Lefkoşa Büyükelçisi Vyacheslav Shumskiy de Rusya’nın Akdeniz’e savaş gemileri gönderdiği yönündeki haberlerin sorulması üzerine, bu yöndeki bilgilerin kendisi için tamamen yeni olduğunu, bu konuda herhangi bir bilgi ya da resmi bilgilendirmeye sahip olmadığını söyledi. Bu arada, habere göre, askeri geçit törenine Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO), Yunan Alayı ile polis, sivil savunma ve itfaiye gibi pek çok birim katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!