Keziban için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Keziban için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2011 10:09

Fransa’nın Toulouse kentinde yaşayan lise öğrencisi Keziban Yıldız valilik kararı ile sınır dışı edilmek isteniyor. Belediye başkan, meclis üyeleri, öğretmenler ve Françoise de Tournefeuille lisesi öğrencileri Keziban için seferber oldular.

Haberin Devamı

Fransa'nın Toulouse kentinde lise öğrencisi Keziban Yıldız valilik kararı ile sınır dışı edilmek isteniyor. 2007 yılında 17 yaşındayken Fransa’da işçi ve 10 yıllık oturumu olan babası Latif Yıldız’ın pasaportu üzerinde ülkeye giriş yapan Keziban okula başladı. Çalışkanlığı ve çevreye uyumu ile kısa sürede sevilen Keziban Yıldız’a Toulouse Valiliği oturma izni vermediği gibi sınır dışı kararı çıkarttı.

OKUMA ÖZGÜRLÜĞÜ
Okuluna gitmek için evinden çıkan Keziban’ı Jandarma alarak sınır dışı etmek için havaalanında oluşturulan gözaltı merkezine getirdi. Haberi alan Cugnaux bölge belediye başkanı Philippe Guérin dahil meclis üyeleri, Françoise de Tournefeuille lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Keziban’a destek için seferber oldular. Bir aydır sokaklara çıkan Keziban destekçileri Keziban’ın okuma özgürlüğünün devlet tarafından kısıtlanmaması ve babasının işçi olmasından dolayı da Kezibana’a oturum verilmesini istiyorlar.

MAHKEME: KEZİBAN HAKLI
Sınırdışı için gözaltına alınan Keziban’ı bölge idare mahkemesi haklı bularak serbest bıraktı. Keziban yeniden okuluna başladı. Valilik kararında ısrarcı olunca bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Önceki gün Bordeaux kentinde yapılan duruşmanın kararı bir ay sonra açıklanacak. Öte yandan Françoise de Tournefeuille lisesi öğrencileri her gün lise önünde öğle saatlerinde Keziban’a destek için toplanarak Valilik katı tutumunu protesto etme kararı aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!