‘Kent yaşamında biz de varız’

Güncelleme Tarihi:

‘Kent yaşamında biz de varız’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2022 10:34

Lehrte kasabasında ‘Açık Pazar Günü’nde yapılan Merdiven Koşusu etkinliğinde ‘Lehrte Türk Veliler Birliği’ ve ‘Lehrteli Kadınlar İnisiyatifi’ tarafından kurulan yiyecek, içecek standı yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

‘Kent yaşamında biz de varız’

HANNOVER kenti yakınlarında yaklaşık 2 bin Türkiye kökenlilerin yaşadığı Lehrte kasabasında 20 seneden beri etkinliklerini sürdüren ‘Lehrte Türk Veliler Birliği’ ve Lehrteli Kadınlar İnisiyatifi’nin organize ettiği; şehrin merkezinde açtıkları yiyecek, içecek standı Lehrte’de yaşayan hemen her ulustan insanlardan yoğun ilgi gördü. Lehrte Türk Veliler Birliği Sözcüsü Gökhan Altunöz ve Lehrteli Kadınlar İnisiyatifi Sözcüsü Ruhşen Altunöz tarafından etkinlik hakkında yapılan ortak açıklamada, şöyle denildi:

‘Kent yaşamında biz de varız’

Haberin Devamı

“1963 yıllarında Lehrte’ye işçi olarak gelen büyüklerimiz, ellerinden gelen her türlü katkıyı burada sunmuşlardır. İkinci, üçüncü kuşak olarak bizler de yaşadığımız kentte var olduğumuzu, Lehrte’nin aynı zamanda bizlerin de yaşadığı bir kent olduğunu, buranın barışı ve huzuru bizleri de ilgilendirdiğini dışarıya da göstermemiz gerekiyor. Bizler burada kendi değerlerimizi de koruyarak, Alman ve diğer uluslarla da çatışmadan, onların da yaşam biçimlerine, kültürlerine saygı duyarak ve aynı şeyleri bizlerin de beklediğimizi söz ve davranışlarımızla belirtmemiz gerekiyor. Bu stantta evlerde yaptığımız Türk mutfağından oluşan yiyecekleri sunarak Alman kurumlarının düzenlediği etkinliklere katkı sunduğumuzu, aynı zamanda kendi mutfağımızın da tanıtımını yaptığımızı, Lehte’de var olduğumuzu göstermiş olduğumuzu düşünüyoruz.” Beş yıldan beri ana sponsorluğunu Hellmich Recycling GmbH’nin yaptığı Merdiven Koşusu Lehrte Kapalı Oto Garajı’nda 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği koşuda, dereceye girenlere değişik miktarda para ödülleri verildi.

‘Kent yaşamında biz de varız’

‘Kent yaşamında biz de varız’

BAKMADAN GEÇME!