‘Kendilerine gelince cömertler’ demişlerdi, şimdi 758 memur alacaklar!

Güncelleme Tarihi:

‘Kendilerine gelince cömertler’ demişlerdi, şimdi 758 memur alacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 11:09

Almanya’da hükümetin bakanlıklarda görev alacak 758 yeni memur alımı planı tepki çekti. Vergi Mükellefler Birliği, hükümetin ekonomik kriz zamanında yanlış bir mesaj verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti, başbakanlık ve bazı bakanlıklarda görev yapacak 758 memur alımı için yeşil ışık yaktı. Bazı pozisyonların ise üst düzey memuriyet için öngörüldüğü belirtildi. Yeni yapılanma kapsamında 400 yeni büronun açılması planlanıyor. Ancak bakanlıklarda personel açığı önceki hükümet döneminde de biliniyordu ve hükümet bu yönde girişimlerde bulunmuştu. Bu bağlamda geçtiğimiz yasama döneminde Federal Meclis’in de onayıyla başbakanlık ve bakanlıklar için 2 bin 500 yeni personel alımı yapıldı. Ancak o zamanlar muhalefette olan Yeşiller ve FDP, Merkel hükümetini sert bir dille eleştirerek, “Kendilerine gelince cömertler” ifadeleriyle topa tutmuştu.

BAŞBAKANLIK İÇİN 75 PERSONEL
Ancak her iki parti de yeni hükümette koalisyon ortağı olup bakanlıklar alınca durum değişti. Bakanlıkların talebi doğrultusunda yeni memur alımı için harekete geçildi. En çok talep ise SPD ve Yeşiller’in elindeki bakanlıklardan geldi. Başbakanlık için 75, Robert Habeck’in başında olduğu ekonomi bakanlığı için 101 yeni personel istendi. Federal İçişleri Bakanlığı ise 103 yeni iş yerinin açılmasını istedi. Talep edilen memur alımında 128 personelin üst düzey memur olarak alınması öngörülüyor. Bu kategorideki memurların aylık maaşlarının yaklaşık 15 bin euro olduğu belirtildi.
Ancak hükümetin yeni personel alımı planına Vergi Mükellefleri Birliği karşı çıktı. Birlik Başkanı Reiner Holznagel, girişimin tam anlamıyla hatalı olduğunu belirtirken, “Başbakanlık, yanlış giden şeylerin simgesi haline geldi. Federal hükümet Berlin’e taşındığından beri, başbakanlıktaki çalışan sayısı iki katına çıktı. Bu durum ne ekonomik ne de sürdürülebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!