Kenan Kolat tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Kenan Kolat tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 12:55

ALMANYA Türk Toplumu (TGD), hükümetin, Ayrımcılığa Karşı Mücadele Dairesinin (ADS) bütçesini kesme planlarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

TGD Genel Başkanı Kenan Kolat, Alman hükümetinin, bu yasama döneminde ADS’nin bütçesini 3. kez kesmek istediğini belirterek, bu kez bütçenin yaklaşık 367 bin Euro azaltılmasının düşünüldüğünü, bunun, özellikle günlük yaşamda ayrımcılığa maruz kalan göçmen kökenli insanlar için çok büyük olumsuz etkileri olacağını ifade etti. Göçmen kökenli birçok insanın Almanya’daki Eşit Muamele Yasası hakkında zaten yeteri kadar bilgi sahibi olmadığına işaret eden Kolat, ADS’nin de Avrupa çapında mukayesede bütçe ve yetki konularında diğer ülkelere göre daha kötü durumda olduğunu kaydetti.

10 KASIM'DA GÖRÜŞÜLECEK
ADS’nin bütçesinin daha da kesilmesi durumunda etkisinin iyice azalacağını belirten Kolat, ADS’nin, Christine Lüders başkanlığında ayrımcılığa karşı mücadelede halkın daha duyarlı hale getirilmesi konusunda çok önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

Kolat, ADS’nin 2008 yılında yaptığı bir araştırmaya göre halkın yüzde 40’ının, ayrımcılığa karşı mücadele politikasını gereksiz gördüğünü, hükümetin de bu gruba dahil olmasından endişe duyduğunu kaydederek, Federal Meclis Bütçe Komisyonunun 10 Kasım’da yapacağı toplantıda ADS’nin bütçesinin kesilmesi yönündeki talebin geri alınmasını beklediklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!