Kemal’e Nobel ödüllü tedavi

Güncelleme Tarihi:

Kemal’e Nobel ödüllü tedavi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 09:51

Alma nya’nın Nürnberg kentinde dokuz kez ameliyat olduğu beyin tümöründen kurtulamayan 11 yaşındaki Kemal Arık’a, Köln’de umut ışığı doğdu.

Haberin Devamı

Kemal’e, Nobel’le ödüllendirilen yeni tedavi yöntemi uygulanmaya başlandı. İçinde kemoterapi barındırmayan güçlü bir sistem olan ‘Dentritik Hücre Tedavisi’ uygulanan Kemal Arık’ın durumuyla ilgili bilgi veren doktor Yadigar Genç, “Tedavi şansı tükenen pek çok kanser hastası bu yöntem sayesinde yüzde 40 ila 50 oranında tekrar eski sağlığına kavuşabiliyor. Hastaları, kanlarından ürettiğimiz kimyasal madde bulunmayan aşı ile iyileştiriyoruz” dedi.

Hastadan alınan kandaki kök hücrelerin özel laboratuvarlarda özel hücrelere dönüştürüldüğünü belirten Dr. Genç, şunları söyledi:
“Bu hücreler kanser hücrelerinin yüzey yapılarına karşı duyarlı hale getirilip enjekte ile tekrar hastaya veriliyor. Tedavinin yan etkisi yok. Hasta klinikte yatmadan ayakta tedavisi yapılıyor. Kemal’i muayene edip kan aldık. Lokal hipertermi cihazı ile kanserli bölgeye elektro magnetik dalgalar vererek kitleyi küçültmeye çalıştık. Kemal’in tedavisine resmen başladık. Hastanın durumuna göre 1 ila 3’er haftalık aralarla 4 veya 6 seanslık bir aşı tedavisi uygulayacağız.”

Kasa masrafı ödemiyor
ÜÇ yaşından beri beyin tümörüne karşı mücadele veren Kemal Arık, 9 kez ameliyat olduğu gerekçesiyle hastalık kasası bundan sonra yapılacak tedavileri karşılamıyor. Tüm umudunu Köln’deki özel kliniğe bağlayan Kemal için Arık Ailesi ve yakınları, tedavi masrafı için gerekli 32 bin Euro’yu bir araya getirmek için uğraşıyor. Baba Orhan Arık, “İnşallah bu tedaviler olumlu bir sonuç verir de yavrumuz tekrar sağlığına kavuşur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!