Keçi kırpmayı gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Keçi kırpmayı gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 16:28

DANİMARKA'nın Frederikssund şehri yakınlarındaki Ölstykke kasabasında yetiştirdiği Ankara tiftik keçileri ve Güney Amerika'nın dağlık bölgelerinde yaşayan, yük hayvanı olarak da kullanılan lamaları ile isim yapan Mahmut Yıldırım, Paskalya tatilinde çiftliğini ziyaret eden Danimarkalılara tiftik keçi ve koyunlarını kırpma şeklini gösterdi.

Haberin Devamı

Daha önce dünyanın en iyi tiftik keçi üreticisi seçilen Mahmut Yıldırım, her yıl yeni doğan kuzuların Paskalya tatilinde dışarı çıkarıldığını ve bu yüzden kuzulara Paskalya kuzusu adı verildini söyleyerek, "Bunu bilen Danimarkalılar kuzuları görmek için çiftliğe akın etti. Çocuk ve yetişkinlerden oluşan yaklaşık 150 Danimarkalıya tiftik keçileri ve koyunlarının yünlerini nasıl kestiğimi gösterdim. Danimarkalı çiftçiler elektrikli makine kullanırken ben koyun kırpmada makas kullanıyorum. Çocuklar kuzuları severken yetişkinler benden Ankara tiftik keçisi, koyunlar ve lamalarım hakkında bilgi aldı. Onlara Ankara tiftik keçilerini tanıtmak ülkemizin tanınması açısından da çok önemli" dedi.

Kesilen yünlerin iki yıl öncesinden satıldığını belirten Yıldırım, "Tiftik keçilerini büyükelçilik rezidansının bahçesine getirip, davetlilere tanıtıyor, ayrıca onların yünlerinden yapılan, şal, şapka, iç çamaşırı, çorap, eldiven, kazak gibi çeşitli ürünleri sergiliyoruz. Yaptığımız iş büyük ilgi görüyor. Tiftik yününden yapılan bir şalı Kraliçe Margrethe'ye hediye etmiştik" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!