Kayıp yılan Rosie şakası kentte panik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Kayıp yılan Rosie şakası kentte panik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 16:56

İngiltere’nin başkenti Londra’da büyük paniğe neden olan “Kayıp Kara Mamba yılanı Rosie” ile ilgili ilanların bir şakadan ibaret olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şehrin dört bir yanına asılan ilanlarda Rosie’nin dünyanın en zehirli yılanlarından Kara Mamba cinsi olduğu ve 5 Ocak’ta yuvasından kaçtığı belirtiliyordu.

Söz konusu yuvanın Londra’nın neresinde olduğunu açıklamayan posterlerde, “Rosie’nin sıcak bir yer arayacağı” belirtiliyor ve halktan “otomobil koltuklarının altına, yataklarına ve banyolarına dikkatli bakmaları” isteniyordu. 

Posterde Rosie’yi görenlerin ona yaklaşmaması ve hemen yetkilileri araması gerektiği de belirtiliyordu.

Kaçak yılan vakalarıyla ilgilenmekten sorumlu olan Royal  Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA)’den yetkililer “Tüm vakanın bir şakadan ibaret olduğunu ve ne bir yılanın ne de insanların tehlike ile karşı karşıya olmadığını öğrenmiş olmaktan mutluluk duyduklarını” belirtti ancak bu tip şakaların RSPCA dedektiflerinin zamanını boşa harcadığını ve bir çok insana gereksiz yere endişe verdiğini” de söyledi.

Kayıp Kara Mamba yılanı ile ilgili ilanların asılı olduğu yerlere şimdi, “Kayıp bir yılanın olmadığı ve tüm olayın bir şakadan ibaret olduğunu” belirten ilanlar asıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!