Kayıp tablo çocuk filminde bulundu!

Güncelleme Tarihi:

Kayıp tablo çocuk filminde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 12:47

Ünlü Macar ressam Robert Bereny’e ait bir tablo, küçük bir farenin maceralarını anlatan 1999 tarihli çocuk filmi Stuart Little sayesinde bulundu.

Haberin Devamı

Macar sanat tarihçisi Gergely Barky, kızı Lola ile birlikte filmi izlerken, Bereny’nin 1920’li yıllarda ortadan kaybolan “Uyuyan kadın ve siyah vazo” isimli tablosunun filmdeki ailenin salonunda asılı olduğunu fark ettiğini açıkladı.

Sadece siyah beyaz bir fotoğrafını gördüğü tabloyu hemen tanıyan Barky, “Bereny’nin kayıp şaheserini filmde görünce neye uğradığımı şaşırdım. Neredeyse kızım Lola’yı kucağımdan düşürecektim” dedi.

Baş rollerini Michael J Fox, Geena Davis ve Hugh Laurie’nin paylaştığı filmin yapımcılarına bir dizi eposta gönderdiğini söyleyen Bereny, yapım şirketlerinden bir cevap gelmesinin neredeyse iki yıl aldığını da belirtti.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan sanat tarihçisi “Bir set tasarımcısı bana yazdı ve tablonun evinin duvarında asılı olduğunu söyledi. Tabloyu yok pahasına Pasedena’daki bir antikacıdan almış ve Stuart Little filminin seti için çok uygun olacağını düşünmüştü” dedi.

İsmi basına açıklanmayan set tasarımcısının tabloyu özel bir koleksiyonere sattığı ve orjinalliği kanıtlanan tablonun önümüzdeki günlerde Budapeşte’de 87 bin 200 sterlin başlangıç fiyatıyla açık artırmaya çıkartılacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!