‘Kaybedecek zamanımız yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Kaybedecek zamanımız yok’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2023 12:25

Almanya’nın uyum konusunda sınıfta kaldığını belirten eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Almanya bunu hak etmiyor. Göçmen kökenli çocuk ve gençler de öyle. Özellikle eğitim alanında köklü değişikliklere ihtiyaç var. Kaybedecek zamanımız yok” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, göçmenlerin uyumu konusunda yıllardır ciddi hatalar yapıldığını söyledi. Gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesi göç politikasında farklı bir tutum izlenmesi konusunda hükümeti uyaran Gabriel, insanların, Avrupa’nın sınırlarının düzensiz göçe karşı iyi korunmadığını gördüğünü ve bu yüzden de radikal bir tutum sergileyen aşırı sağcı partilere bel bağladıklarını belirtti. Gabriel, “Bu, demokrasi açısından çok büyük bir tehlikedir. Bu alanda köklü bir politik değişime ihtiyaç var. Elimizi çabuk tutmalıyız” dedi.

‘İSTİSMAR EDİYORLAR’
2009-2017 yıllarında SPD Genel Başkanlığı da yapan Sigmar Gabriel, bu yılın ilk 11 ayında Almanya’da 305 binden fazla kişinin sığınma başvurusunda bulunduğunu ve bir yıl öncesine göre bunun yüzde 60 artış anlamına geldiğini dikkati çekti. Gabriel, “Demokratik partiler bu konuya gerçekçi yaklaşmaktan çekiniyor. Çünkü düzensiz göç ve sığınmacı konusunu aşırı sağcı partiler istismar ediyor. Ama demokratik köklü partiler bu konunun üzerine gitmezlerse, Almanya için Alternatif (AfD) gibi sağ popülist partiler bu konuyu daha çok istismar edip atmosferi zehirleyecekler” dedi.

Haberin Devamı

‘KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK ŞART’
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından 3 yılda bir yapılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) araştırmasına bakıldığında Almanya’nın uyumda sınıfta kaldığının açık bir şekilde görüldüğünü de vurgulayan Gabriel, şunları söyledi: “Almanya bunu hak etmiyor. Göçmen kökenli çocuk ve gençler de öyle. Özellikle eğitim alanında köklü değişikliklere ihtiyaç var. Göçmen kökenli insanların uyum sağlamalarına ve eğitimde başarı oranının artırılmasına özen göstermeliyiz. Almanya’nın nitelikli göçe ihtiyacı var. Yapılan tüm bilimsel araştırmalar ve çalışmalar bunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Kaybedecek zamanımız yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!