Kaya için erken tahliye istendi

Güncelleme Tarihi:

Kaya için erken tahliye istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 18:37

Türkiye'ye izne giderken Sırbistan’da kaza yaparak iki kişinin ölümüne neden olan Murat Kaya'nın erken tahliyesi için mahkemeye başvuruldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'ye izne giderken Sırbistan'da trafik kazası yaparak iki kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, kalan cezasını çekmek üzere geçen hafta Almanya'ya iade edilen Murat Kaya'ya erken tahliye umudu doğdu.

Murat Kaya'nın avukatı Matthias Meier, halen Bochum cezaevinde tutuklu bulunan müvekkilinin erken tahliye edilmesi için mahkemeye başvuruda bulunduklarını söyledi. Davanın ayrıntılarıyla ilgili bilgi veremeyeceğini ifade eden Meier, Kaya'nın geri kalan bir yıllık hapis cezasının ertelenmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Cezanın en ağırını çektik
Murat Kaya'nın eşi Güllü Kaya, olayın kaza olduğunu yeniden hatırlatarak, "Bir kasıt yok. Olamaz da zaten. Ölenler için her gün kahroluyoruz. Cezaysa en ağırını çekti. O da biz de çektik. Murat sağlığını yitirdi. Sanki 10 yıl yaşlanmış gibi. En büyük arzumuz bir an önce evine, yuvasına dönmesi. Artık normal yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Mahkeme heyeti inşallah insaflı davranır da bu çile biter" dedi.

Şu anda Bochum cezaevinde
Üç buçuk yıl Sırbistan'da cezaevinde yatan Murat Kaya Almanya'nın devreye girmesiyle Sırbistan'dan sırasıyla Münih, Nürnberg, Gorbach ve Münster’deki cezaevlerine nakledildi. Son olarak ailesinin yaşadığı en yakın cezaevi olan Bochum'a getirilen Kaya, şimdi mahkemeden gelecek olumlu yanıtı bekliyor. Kaya Sırbistan mahkemesi tarafından dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Alman vatandaşı olan Kaya, cezasının geri kalan kısmını çekmek üzere Almanya'ya iade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!