Kavgayı ayırırken hastanelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Kavgayı ayırırken hastanelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 11:49

Nürnberg’de bir eğlence merkezinin önünde kavga eden Hacı K. adlı bir erkek ile kadını ayırmak isteyen Erlangen Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Demet Yakın (33), hastanelik oldu. Kafasına ve gözüne aldığı yumruk darbeleriyle bayılan ve gözünü ambulansta açan bir çocuk annesi Yakın, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:

Haberin Devamı

“KIZ arkadaşımla birlikte bir mekâna eğlenmeye gittik. Eğlence çıkışında bir erkeğin bir kadına şiddet uyguladığını gördüm ve ayırmak için yanlarına koştum. Konuşurken ne olduğunu bilemedim, gerisini hatırlamıyorum. Görgü şahitleri, kadınla tartışan erkeğin bana iki yumruk attığını, yere düşerken kafamı cama çarptığımı, bayıldığımı ve baygın olarak yatarken beni aynı kişinin tekmelediğini söylediler. Ambulans doktorunun zamanında müdahale etmesiyle sağ gözüm kurtarıldı. Atılan yumruk sonucu beynimde oluşan hasar nedeniyle unutkanlık başladı ve bazı şeyleri hatırlamakta zorlanıyorum. Bu yüzden psikolojik tedavi görmeye başladım. Bana şiddet uygulayan kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Ceza alıncaya kadar da bu işin takipçisi olacağız. Polis de yumruk atan kişinin agresif ve asabi olması nedeniyle kanında bulunan alkol miktarını olay yerinde değil, hastaneden kan alınarak belirlendiğini söyledi.”

Kavgayı ayırırken hastanelik oldu

Demet Yakın, Bülent Bayraktar

Haberin Devamı

‘HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUM’
Şiddet gören Demet Yakın’la görüşen Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar ise şunları söyledi: “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, üniversite öğrencisi bir çocuk annesi Demet Yakın’a yapılan saldırıyı kınıyor ve kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bildiriyoruz. İki kişinin tartışmasını önlemek için araya giren Demet Yakın’ın bir erkek tarafından şiddet görmesiyle geçirdiği beyin sarsıntısı sonucunda psikolojik tedavi görmesi üzücü bir durumdur. Almanya’da her 4 kadından biri hayatında en az bir kez aile içi ya da aile dışı şiddete maruz kalıyor. İnsan haklarının savunucusu Nürnberg kentinde kadına yönelik şiddet uygulayan Hacı K.’yı kınıyoruz. Demet Yakın’a ve annesi Serdar Unan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve herkesin gösteremediği medeni cesaretinden dolayı Demet Hanım’ı kutluyoruz. Çiçekler solmasın. Olayın takipçisiyiz.”

Kavgayı ayırırken hastanelik oldu

Serda Unan, Demet Yakın, Bülent Bayraktar

Haberin Devamı

Demet’in annesi Serda Unan da “Bir insanın kafa yapısı alkol almadan nasılsa alkol aldıktan sonra da aynıdır. Kimse alkol altına sığınıp da ‘Ben alkollüydüm, ne yaptığımı bilemedim’ gibi cümle kullanmasın. Kadına şiddet uygulayan kim olursa olsun, gereken caydırıcı ceza verilmelidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!